Οι αληθινοί Σούπερ ήρωες που πολεμούν το έγκλημα! (ΦΩΤΟ/VIDEO)

19:11 15/7/2013 - Πηγή: AEK365

Πριν δυο χρόνια είχαμε παρουσιάσει τον πραγματικό σούπερ ήρωα του Σιάτλ, τον Phoenix Jones, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους σούπερ ήρωες της Marvel και της DC. Ο Phoenix Jones, κατά κόσμον Benjamin Fodor από τότε όχι μόνο δεν σταμάτησε να περιπολεί στους δρόμους του Σιατλ και να αποτρέπει το έγκλημα, αλλά

ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη δράση του, ενώ στο πλευρό του έχει πλέον την αγαπημένη του Purple Reign, επίσης σούπερ ηρωίδα με μωβ μαλλί.

Ο Phoenix Jones το 2011 είχε ιδρύσει μια ομάδα περίπου 10 μασκοφόρων «Σούπερ ηρώων», την Rain City Superhero Movement, μερικοί από τους οποίους είναι οι Thorn, Buster Doe, Green Reaper, The Mantis, Gemini, No Name, Catastrophe, Thunder 88, Penelope, El Caballero και Midnightjack.

Μάλιστα, οι «Real Life Superheroes», όσοι ντύνονται και μετατρέπονται σε σούπερ ήρωες πρόσφατα διεξήγαγαν συνέδριο στο Λονδίνο, όπου ο Phoenix Jones δήλωσε ότι έχει συλλάβει 250 κακοποιούς στις ΗΠΑ και ελπίζει να εμπνεύσει τους 16 συνάδελφους του της Βρετανίας να κάνουν το ίδιο.

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Σούπερ ήρωες» όταν έχουν περιστατικό, αφού ακινητοποιήσουν τον δράστη, καλούν την άμεση δράση, για τη σύλληψη του. Όπως στις 27/09/2011, όταν ακινητοποίησαν ληστή που μαχαίρωσε το θύμα του και αποπειράθηκε να φύγει.

Οι σούπερ ήρωες επεμβαίνουν κυρίως σε συμπλοκές μικροσυμμόριων αλλά και εμπόρων ναρκωτικών. Πολλές φορές μάλιστα φτάνουν στο σημείο πριν την αστυνομία, η οποία όμως αμφισβητεί συχνά την αποτελεσματικότητα τους, αλλά και τις μεθόδους καταστολής που χρησιμοποιούν, όπως το σπρέι πιπεριού.

Οι μέθοδοι τους παρόλαυτά, έχουν αμφισβητηθεί έντονα από την αστυνομία, αλλά και τους πολίτες. Ο Phoenix Jones, στην προσπάθεια του να... καταστείλει το έγκλημα δεν έχει διστάσει να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού, κάτι που έχει προκαλέσει

O εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σιάτλ, Πιτ Χόλμς, χαρακτήρισε μάλιστα τον Phoenix Jones «άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα».

Βέβαια σούπερ ήρωες δεν έχει μόνο το Σιάτλ και το Λονδίνο, αλλά πολλές μεγάλες πόλεις στη Νορβηγία, την Τσεχία, το Μεξικό, την Αργεντινή, την Βραζιλία ακόμα και στη Δυτική Αφρική.

Για παράδειγμα, ο «Captain Ozone» στην Γαλλία, ο Entomo στην Ιταλία, Οι The Statesman, Vague, Swift, Black Arrow, Lionheart, DarkSpartan και Terrorvision στη Βρετανία, ο Menganno στην Αργεντινή και ο LionHeart στη Λιβερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα