«Οι Έλληνες θα ψηφίσουν κομμουνιστές και νεοναζί»

21:17 28/3/2012 - Πηγή: AEK365

Στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρεται σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal σε σχετικό της άρθρο στην ηλεκτρονική της σελίδα.

Το δημοσίευμα σχολιάζει τις έντονες αντιδράσεις των Ελλήνων στα μέτρα λιτότητας, στα πρόσφατα επεισόδια στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου αλλά και μεγάλη πτώση που εμφανίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

«Οι εκλογές αν και δεν έχουν ακόμα προγραμματιστεί αλλά αναμένονται τον Απρίλιο ή τον Μάιο, φαίνεται να λαμβάνουν την μορφή μιας δημόσιας εξέγερσης εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στην Ελλάδα, το οποίο έχει στηρίξει τις πολιτικές λιτότητας ως αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη από την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Όπως μάλιστα αναφέρει το δημοσίευμα «το μισό ελληνικό εκλογικό σώμα ετοιμάζεται να ψηφίσει 'ριζοσπαστικές' ομάδες της αντιπολίτευσης που εκτείνονται από σοβιετικού τύπου κομουνιστές έως αντιμεταναστευτικούς νεοναζί».

Ο αρθρογράφος συνεχίζει λέγοντας ότι αυτό «θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξανόμενη πολιτική αστάθεια ακόμη και αν τα καθιερωμένα κόμματα προσκολληθούν στην εξουσία, υπονομεύοντας τη δυνατότητα της Ελλάδας να θεσπίσει τις δραστικές περικοπές των δαπανών και τις οικονομικές διορθώσεις που ζητούν οι πιστωτές της».

Keywords
Τυχαία Θέματα