Οι… επιθετικοί αμυντικοί χαφ της ΑΕΚ

16:59 14/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ έδειξε (και) στο παιχνίδι απέναντι στον Ηλυσιακό ότι είναι μια ομάδα με τεράστια ευχέρεια στον τομέα της παραγωγής παιχνιδιού. Την κατοχή της μπάλας, τη διαχείριση της και την δημιουργία φάσεων για γκολ με κάθε πιθανό τρόπο (το κομμάτι της αποτελεσματικότατης είναι... άλλη ιστορία μέχρι τώρα). Κάτι που εξηγείται σε σημαντικό βαθμό από την διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους,

αλλά -ακόμη περισσότερο- από την συμμετοχή ΟΛΩΝ των ποδοσφαιριστών της στο κομμάτι της δημιουργίας παιχνιδιού. Είναι χαρακτηριστικό, για παράδειγμα, ότι στα μέχρι τώρα επίσημα παιχνίδια της έχει πάρει ακόμη και από το στόπερ της ένα γκολ και μια ασίστ (Σταθάκης)!
Κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί από κάποιος ως ίσως και... συμπτωματικό, είναι εντυπωσιακό να σταθεί κανείς στο πόσα «παίρνει» η ΑΕΚ από τα αμυντικά της χαφ, τον Μιγκέλ Κορδέρο και τον Νίκο Γεωργέα. Δύο ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει δεδομένα τεράστιο ρόλο στο γεγονός ότι η Ένωση δεν απειλείται ουσιαστικά από τους αντιπάλους τους (κυρίως χάρη στην άμεση επανάκτηση της μπάλας που της προσφέρουν με την εμπειρία τους στο πρέσινγκ και τον... εκρηκτικό χαρακτήρα τους), όμως άλλο τόσο σημαντικοί είναι και στην επιθετική λειτουργία της Ένωσης.
Το χθεσινό ματς με τον Ηλυσιακό αποτελεί τρανή απόδειξη, καθώς τα δύο αμυντικά χαφ της ΑΕΚ έχουν καθοριστική συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας, με τον Γεωργέα να πετυχαίνει το πρώτο και τον Κορδέρο να φτιάχνει το δεύτερο. Γεγονός εντυπωσιακό από μόνο του, αλλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό να αναλύσει κανείς την συνολική προσφορά των δύο αμυντικών χαφ της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι. Καταγράφοντας την συμμετοχή τους, όχι σε όλες τις φάσεις, αλλά μόνο σε αυτές που κατέληξαν σε ευκαιρία.
Ξεκινώντας από τον Κορδέρο, ο Ισπανός μέσος είχε τρεις τελικές προσπάθειες (οι δύο προς το τέρμα και η μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση, που δεν βρήκε στόχο), είχε τρεις καλές κάθετες μεταβιβάσεις προς την περιοχή (μια για τον Γροντή, μια για τον Γεωργέα και μια για τον Ντακόλ) και μια εξαιρετική σέντρα που εξελίχθηκε σε ασίστ, με τον Μπρέσεβιτς να κάνει το 2-0.
Όσον αφορά τον Γεωργέα, παρά το γεγονός ότι ήταν αυτός που έμενε ένα... κλικ πιο πίσω από τους δύο στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν... πήγε πίσω. Είχε ένα εξαιρετικό γύρισμα στον Πόποβιτς (που κατέληξε στην τεράστια χαμένη ευκαιρία της εκπνοής του πρώτου ημιχρόνου), ένα καλό κάθετο πέρασμα στην περιοχή για τον Γροντή και φυσικά ήταν αυτός που με πλασέ... γεννημένου σέντερ φορ άνοιξε το σκορ για την Ένωση.
Ο απολογισμός είναι... απίστευτος, αν αναλογιστεί κανείς τις δυνάμεις που ξόδεψαν αμφότεροι στο ανασταλτικό κομμάτι, κλείνοντας όλους τους χώρους στον άξονα και προσφέροντας στην ομάδα αρκετά κοψίματα και κλεψίματα...

Keywords
Τυχαία Θέματα