Οι γυναίκες της Νοτίου Αφρικής κατά Πιστόριους

13:52 23/2/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες το δικαστήριο της Πρετόρια αποφάσισε την αποφυλάκιση του Όσκαρ Πιστόριους μέχρι την δίκη, στις 4 Ιουνίου, για την δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Η απόφαση αυτή, εκτός από χειροκροτήματα, προκάλεσε και την οργισμένη αντίδραση της "ANC Women's

League".
Πρόκειται για την μεγαλύτερη οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών στην Νότιο Αφρική και σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: "Η ANCWL σέβεται την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον Όσκαρ Πιστόριους. Θα θέλαμε όμως να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για την έρευνα που διεξήγαγε ο αξιωματικός η οποία φαίνεται να είναι αντιεπαγγελματική και απροετοίμαστη. Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για το αίτημα μας για δικαιοσύνη στην υπόθεση δολοφονίας της Ρίβα Στίνκαμπ και θα είμαστε ικανοποιημένοι αν η ποινή, εφόσον κριθεί ένοχος, είναι η ισόβια κάθειρξη.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα οδυνηρό για την ANCWL είναι η αντίδραση κάποιων αντρών στο δικαστήριο οι οποίοι πήδηξαν από την χαρά τους και γιόρτασαν σαν να είχαν κερδίσει ένα τρόπαιο, ξεχνώντας ότι μια αθώα γυναίκα έχει χάσει την ζωή της.
Ένας από αυτούς ήταν ο Κένι Κουνένε που έχει δείξει στο παρελθόν την έλλειψη σεβασμού προς τις γυναίκες τρώγοντας σούσι πάνω στα γυμνά κορμιά τους, αντιμετωπίζοντας τις ως, τίποτα περισσότερο από, σερβίτσια.
Αυτό δεν είναι το μήνυμα που θα έπρεπε να στέλνουν οι άντρες της χώρας, ειδικά οι άντρες που έχουν αντίκτυπο στους νέους μας. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα υψηλά επίπεδα της βίας κατά του γυναικείου φύλου που μαστίζουν την χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα