Οι ήρωες παίκτες και ο επενδυτής

23:31 16/2/2013 - Πηγή: AEK365

Επενδύστε σε αυτή την ομάδα

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Από τον πάτο της βαθμολογίας με εμφανίσεις που προκαλούσαν θλίψη η ΑΕΚ όχι μόνο κατάφερε να ανακάμψει αλλά πέτυχε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως. Η Ένωση έχει αποκτήσει πλέον καλή αμυντική λειτουργία, κυκλοφορεί σωστά την μπάλα και δημιουργεί φάσεις σε κάθε αντίπαλο. Τα έκανε όλα αυτά και απέναντι στον, θεωρητικά ποιοτικότερο, ΠΑΟΚ

και αν το γήπεδο δεν μετατρεπόταν μέσα σε λίγα λεπτά σε πισίνα σίγουρα θα παρουσίαζε ακόμα καλύτερα πράγματα.

Βλέποντας όμως έτσι την ΑΕΚ δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι πως αυτή η ομάδα δεν θα αξιοποιηθεί. Πως δεν θα υπάρξει σοβαρός ή σοβαροί άνθρωποι να επενδύσουν πάνω της. Πως θα την αφήσουν το καλοκαίρι να βολοδέρνει και θα επιστρέψουν να γκρεμιστούν όλα όσα χτίζονται με κόπο, δουλειά και πολλή αγάπη. Αυτά τα παιδιά, αυτή η εικόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στις κερκίδες αποτελούν τους καλύτερους λόγους για να πειστεί κάποιος πως η ΑΕΚ είναι, αν μη τι άλλο, ιδανική ευκαιρία για επένδυση.

Είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει τόσες μεγάλες προοπτικές. Διαθέτει ένα ρόστερ με χαμηλό μπάτζετ και πολύ ταλέντο. Με μια σοβαρή διοίκηση που θα πλαισιώσει τους νεαρούς παίκτες με 2-3 ποιοτικούς έμπειρούς αυτή η ομάδα μπορεί να εκτοξευτεί.

Υ.Γ.: Ο Γιώργος ο Δώνης έτσι θέλει να πάει σε ομάδα της Αγγλίας ή έχει και κάποιον άλλο κρυμμένο εαυτό που δεν τον παρουσιάζει για μην τον ματιάσουμε;

Αναζητείται σοβαρός και μάγκας επενδυτής γι' αυτόν τον μαγικό λαό και τους ήρωες παίκτες

Του Θοδωρή Καρβουνιάρη, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Το αποψινό παιχνίδι και το τελικό 0-0 με τον ΠΑΟΚ μπορείς να το δεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μένοντας στα παλιά και τα γνωστά τόσων χρόνων, για την ΑΕΚ είναι αποτυχία να μη μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα της. Από την άλλη σε αυτή τη μεταβατική χρονιά και άκρως πρωτόγνωρη για την ιστορία της ΑΕΚ ο βαθμός δεν είναι του... θανατά. Μην τρελαθούμε κιόλας. Στον ΠΑΟΚ έχουν πέσει λεφτά, έχει παίκτες με ποιότητα σε κάθε γραμμή, είναι ψηλά στη βαθμολογία και είδαμε απόψε μία ΑΕΚ να τον κοντράρει στα ίσια κι αν είχε προηγηθεί σε μία από τις δύο κλασικές ευκαιρίες της στα πρώτα 6 λεπτά θα βλέπαμε σίγουρα διαφορετικό παιχνίδι.

Απόψε ήταν συγκλονιστικοί οι Μπουγαϊδης, Κουτρουμπής, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο ο Μητρόπουλος. με τον Φέτση αμυντικά να βοηθάει, όπως και τα δύο πλάγια μπακ. Συγκλονιστικοί. Μονομαχία δεν έχασαν, ειδικά οι δύο πρώτοι. Σταθεροί στις επεμβάσεις τους, απόλυτα ψύχραιμοι σε όλα τους, ενώ η μπάλα σε κάθε φάση, λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, μπορούσε να παίξει άσχημα παιχνίδια. Δύο παίκτες που η ΑΕΚ μπορεί να στηριχθεί πάνω τους. Γενικά η άμυνα έδωσε απόψε το βαθμό. Τη νίκη θα την έδινε ή το κεφάλι του Φέτση ή του Πετρόπουλου στο 1ο και το 6ο λεπτό αντίστοιχα. Όποιος έβαζε το γκολ θα κέρδιζε το ματς. Δεν μπήκε κανένα γκολ, ήρθε το 0-0 και συνεχίζουμε...

Η ΑΕΚ μπορεί να ανασάνει με τους βαθμούς που μαζεύει, οι παίκτες όμως οφείλουν να παραμένουν προσγειωμένοι και τουλάχιστον στα παιχνίδια (όπως ΑΡΙΣΤΑ κάνουν) να ξεχνούν τα πολλά προβλήματα και να παίζουν για την πάρτη τους και γι' αυτόν τον συγκλονιστικό κόσμο.

Ήταν πραγματικά συγκλονιστικό και το αποψινό... Στη βροχή να τραγουδούν όλοι όρθιοι... 20.000 λαού, όταν σε άλλες ομάδες που είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ να μη μαζεύουν ούτε το 1/3. Ακόμα και στον Ολυμπιακό που έχουν ένα Καραϊσκάκη, εκεί γύρω στο 20άρικο (και πολλά λέω) μαζεύονται. Είναι πολύ διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Κι αν υπάρχει ένας Χριστιανός (ας είναι και... Βουδιστής, τέλος πάντων, ας πιστεύει σε όποιο Θεό θέλει) ντόμπρος, φραγκάτος, μάγκας να έρθει να πάρει την ομάδα, να τα διαλύσει όλα, να κρατήσει αυτές τις ψυχάρες τους παίκτες και να πάμε από την αρχή, ας έρθει επιτέλους... Ας έρθει να κάνει έναν λαό ευτυχισμένο, που τόσο το αξίζει και ο ίδιος να γραφτεί στην Ιστορία! Γιατί ο επόμενος σοβαρός που θα έρθει και θα σώσει την ΑΕΚ θα γραφτεί στην Ιστορία της! Όποιος τα... έχει έρχεται!

Προχωράμε και όπου πάμε... Κάπου θα μας βγάλει... Σίγουρα κάπου θα μας βγάλει...

Βλέπουμε μια «κανονική» ΑΕΚ

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Φεύγοντας από το ΟΑΚΑ άκουγα τις κλασικές συζητήσεις μεταξύ των οπαδών που αποχωρούσαν. Αν και το χαμόγελο δεν έλειπε από κανέναν, υπήρχαν αρκετοί που ήθελαν να... αυτοφρενάρουν την θετική τους διάθεση, με διαπιστώσεις του στιλ: «Ε, εντάξει. Δεν είναι και επιτυχία η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ. Κανονικά αυτοί χάνουν από τη... Λαμία». Πρόκειται για ακόμη μια απόδειξη ότι αρχίζουμε πλέον να ζούμε ξανά σε περιβάλλον μιας... κανονικής ΑΕΚ. Πριν από ενάμισι μήνα, το αποψινό αποτέλεσμα θα ήταν... σούπερ και θα πανηγυριζόταν χωρίς... τύψεις.

Όμως, το γεγονός ότι εδώ και αρκετό διάστημα βλέπουμε μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου αυτή την ΑΕΚ, επιτρέπει και σε εμάς τους... απ' έξω να αρχίσουμε ξανά να σκεφτόμαστε σαν να έχουμε να κάνουνε με την ΑΕΚ. Και όχι την... ΑΕΚ ειδικών συνθηκών που βλέπαμε στον πρώτο γύρο. Έξι παιχνίδια, τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η μία με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και η άλλη με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Θα μπορούσαν άνετα αυτά να είναι τα αποτελέσματα μιας... άλλης εποχής. Και δεν χρειάζεται να πάμε... μακριά. Πέρσι, η ΑΕΚ του Κωστένογλου, με πολύ ανώτερο υλικό, μάζεψε σε όλο το δεύτερο γύρο 19 βαθμούς. Και αυτή η ΑΕΚ έχει ήδη συγκεντρώσει 14 στα πρώτα επτά παιχνίδια.

Δεν τα παραθέτω όλα αυτά γιατί έχω... ξεφύγει και πιστεύω ότι θα έπρεπε ήδη να έχουμε στρέψει το βλέμμα στην πεντάδα. Το... πόιντ στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι πως αυτή η ομάδα έπαθε, είδε τα -πολύ- κάτω, έμαθε, έχτισε χαρακτήρα με νίκες σε παιχνίδια που δεν γινόταν να χάσει αν ήθελε να επιβιώσει και πλέον (με τις προσθήκες που έγιναν τον Γενάρη), βρίσκεται σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Με ένα ρόστερ το οποίο αποδεικνύει στην πράξη πλέον ότι διαθέτει κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορείς να στηριχτείς για το μέλλον (Κουτρουμπής, Μπουγαϊδης, Τσουμάγκας, Βλάχος, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κατίδης κ.α.) και κάποιους πιο έμπειρους σε... τιμή ευκαιρίες που μπορούν να σταθούν και σε κανονικότατη ΑΕΚ (Κωνσταντόπουλος, Κορδέρο, Πετρόπουλος...). Αυτό το ρόστερ τη νέα σεζόν (αν αφαιρεθούν τα συμβόλαια Λαγού, Κοντοέ που έφυγαν ήδη και του Γκερέιρο που λήγει τον Ιούνιο) θα κοστίζει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ!!!

Ας το υπολογίσουν αυτό όσοι μπορούν να κρίνουν το μέλλον της και αυτή την περίοδο... το σκέφτονται και το επεξεργάζονται. Με 2,5 εκατ. ευρώ παίρνουν αυτή τη μαγιά και -με τα τωρινά δεδομένα στο ποδόσφαιρο- δεν χρειάζονται περισσότερα από άλλα τόσα για να αποκτήσουν τέσσερις πέντε παίκτες κλάσης που θα συνθέσουν το πάζλ μιας ΑΕΚ πρωταγωνίστριας. Έχοντας μια ομάδα που με το «καλημέρα» θα στοιχίζει λιγότερο από τα εγγυημένα έσοδα της, ακόμη και αν δεν βγει στην Ευρώπη...

Keywords
Τυχαία Θέματα