Οι Ισραηλινοί ανάγκασαν το CNN να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

10:50 19/11/2014 - Πηγή: AEK365

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε... έξω φρενών και ανάγκασε το CNN να ζητήσει συγγνώμη γιατί δεν έγραψε πως οι Παλαιστίνιοι που έκαναν την αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ ήταν τρομοκράτες.
Η... παρεξήγηση έγινε για ένα σούπερ (σ.σ. οι τίτλοι στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ), έναν τίτλο στο CNN λίγα λεπτά αφού είχε γίνει γνωστή η επίθεση δυο Παλαιστινίων σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ.
«Τέσσερις Ισραηλινοί

και δυο Παλαιστίνιοι νεκροί στην Ιερουσαλήμ» ήταν το τίτλος του CNN και για... χάρη του έγιναν όλα. Οι αντιδράσεις προκλήθηκαν γιατί από τη φράση έλειπε η λέξη τρομοκράτες. Γιατί το CNN δηλαδή δεν έγραψε στον τίτλο του πως οι δυο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν στην Ιερουσαλήμ ήταν οι τρομοκράτες!
Και το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση συγγνώμης στην οποία ανέφερε: «Καθώς το CNN ανανέωσε το ρεπορτάζ του για την τρομοκρατική επίθεση στη συναγωγή της Ιερουσαλήμ, η κάλυψή μας δεν μετέδωσε αμέσως ότι οι δυο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν ήταν οι δράστες. Κάναμε λάθος και ζητάμε συγγνώμη».
Αλλά κανείς δεν σχολίασε την γκάφα που έκανε νωρίτερα το CNN όταν στις πρώτες στιγμές της κάλυψης για την τρομοκρατική επίθεση, το σούπερ που έβγαλε έλεγε: «Φονική επίθεση σε τζαμί (!) στην Ιερουσαλήμ».
Το CNN δεν ήταν το μοναδικό που τα... άκουσε για τους τίτλους του! Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οδηγία προς όλες τις διπλωματικές του αντιπροσωπείες να διαμαρτυρηθούν άμεσα σε όποιο μέσο δεν έδινε τη... σωστή άποψη των γεγονότων.
Εκτός λοιπόν από το CNN παράπονα έγιναν και στη γαλλικό Monde, ο πρώτος τίτλος της οποίας ήταν «Έξι νεκροί στην Ιερουσαλήμ». Η ισραηλινή πρεσβεία στο Παρίσι διαμαρτυρήθηκε και η Monde άλλαξε τον τίτλο της πως νεκροί ήταν τέσσερις Ισραηλινοί και οι «δυο Παλαιστίνιοι δράστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα