Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας δεν ήταν στην Βαβυλώνα!

15:00 6/5/2013 - Πηγή: AEK365

Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας ήταν ένας από τα Επτά Θαύματα της αρχαιότητας. Ωστόσο, τώρα τα δεδομένα ανατρέπονται καθώς οι κήποι φαίνεται ότι δεν ήταν... της Βαβυλώνας!

Η αρχαιολόγος Στέφανι Ντάλεϊ του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι στην πραγματικότητα οι περιβόητοι κήποι βρίσκονταν 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαβυλώνα!

Η Ντάλεϊ υποψιαζόταν από το 1992 ότι oι κρεμαστοί κήποι δεν βρίσκονταν εκεί και τελικά κατάφερε να στηρίξει τη θεωρία της τώρα ύστερα από μελέτη 20 ετών.

Η ιστορία λέει ότι οι κρεμαστοί κήποι

δημιουργήθηκαν με εντολή του βασιλιά Νεμπουσαντνεζαρ της Βαβυλώνας ως μέρος των τειχών του παλατιού. Η Ντάλεϊ τώρα υποστηρίζει ότι οι κήποι βρίσκονταν 500 χμ μακριά στη πόλη Νινεβέχ, το αντίπαλον δέος της Βαβυλώνας, δημιουργημένοι από τον Ασσύριο τύραννο Σενασέριμπ.

Η αρχαιολόγος στηρίζει τη θεωρία της σε τέσσερα σημεία που θα αποκαλύψει σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει. Πρώτα απ' όλα, ανακάλυψε μια απεικόνιση της Νινεβέχ από τον 19ο αιώνα που παρουσιάζει τα τείχη γεμάτα με φυτά.

Δεύτερον, η Νινεβέχ έγινε γνωστή στη συνέχεια ως η «Νέα Βαβυλώνα», ύστερα από την κατάκτηση της Βαβυλώνας από την Ασσυρία το 689 π.Χ. κάτι που μπορεί να μπέρδεψε τους μετέπειτα ιστορικούς. Μάλιστα πολλές πύλες της Νινεβέχ μετονομάστηκαν με ονόματα αντίσυοιχων της Βαβυλώνας.

Τρίτον, η θέση της Βαβυλώνας μακριά από τρεχούμενο νερό θα καθιστούσε δύσκολο την συντήρηση ενός τόσο μεγάλου κήπου.

Τέλος, η Ντάλεϊ υποστηρίζει ότι διάφορα ιστορικά πρόσωπα της αρχαιότητας που είδαν τους κρεμαστούς κήπους είχαν επισκεφτεί τη Νινεβέχ, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος που είχε στρατοπεδεύσει κοντά στην πόλη το 331 π.Χ.

Keywords
Τυχαία Θέματα