Οι μέτοχοι φέρνουν την ΑΕΚ σε… απόγνωση

17:17 20/3/2012 - Πηγή: AEK365

Παρότι μέχρι χθες διαψευδόταν επίσημα οποιοδήποτε ενδιαφέρον από επενδυτές, σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Δημητρέλος συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. για να ανακοινώσει την ύπαρξη πρότασης 2 εκατ. ευρώ, με την μορφή ταμειακής διευκόλυνσης, σε πρώτη φάση. Σαφώς και το θέμα δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά, αφού το aek365 σας το είχε αποκαλύψει από την περασμένη Κυριακή και σας είχε αναφέρει για ραντεβού του προέδρου της ΑΕΚ, παρουσία του Μάκη Κασνακίδη, από την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, αμφιβολίες

υπήρχαν και από τους εκπροσώπους της Ένωσης σε αυτή την υπόθεση και περίμεναν δύο πράγματα μέχρι να φέρουν το συγκεκριμένο θέμα στο διοικητικό συμβούλιο.

Το πρώτο είχε να κάνει με την αξιοπιστία της πρότασης και αν αυτή θα κατατεθεί γραπτώς, αφού μέχρι τότε όλα ήταν σε προφορικό επίπεδο (όπως και η δεύτερη πρόταση που σας αποκάλυψε σήμερα το aek365) και δεύτερον και πιο σημαντικό, οι κινήσεις των μετόχων. Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, όλοι οι μέτοχοι της «ομάδας» Νικολαΐδη γνωρίζουν το σημείο... μηδέν που βρίσκεται η ΑΕΚ, που χαροπαλεύει για την ύπαρξή της. Εκκλήσεις έγιναν με κάθε τρόπο και στην διοίκηση ευελπιστούσαν πως έστω και την ύστατη στιγμή θα εισακουστούν οι φωνές τους. Εν τέλει, μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από δύο, δεν έχουν απαντήσει θετικά, άρα όσο περνάνε οι ώρες, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη.

Μπροστά στο... φάσμα της καταστροφής, στην ΑΕΚ αναγκάστηκαν να συζητήσουν αυτή την πρόταση, χωρίς να είναι απολύτως έτοιμοι να την αποδεχτούν, αφού δεν γνωρίζουν τις προθέσεις του εν λόγω επενδυτή, παρότι αυτός έχει ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα σε πρώτη φάση (θα αποκαλυφθούν αύριο με επίσημη ανακοίνωση).

Τι διαφορετικό θα συνέβαινε αν οι μέτοχοι είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της διοίκησης και έκαναν το καθήκον τους, καταβάλλοντας τα 300.000 ευρώ που είχαν ζητηθεί από το καθένα; Πολύ απλά η ΑΕΚ θα είχε ξεπεράσει τον... σκόπελο της αδειοδότησης, θα είχε κερδίσει πολύτιμο χρόνο μέχρι τον Ιούνιο, που είναι προγραμματισμένη η δεύτερη δόση των οφειλών και θα μπορούσε να εξετάσει πιο διεξοδικά οποιαδήποτε πρόταση. Σαφώς και όλες οι προτάσεις, αφού είναι επίσημες, θα έπρεπε να περάσουν στο Δ.Σ., αλλά δεν θα υπήρχε και η πίεση του χρόνου για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις που δεν αποκλείεται να βάζουν σε τεράστιο κίνδυνο την ομάδα.

Μάλιστα, η πίεση του χρόνου ήταν και το σημαντικότερο επιχείρημα των Δημητρέλου και Κασνακίδη, προκειμένου να γίνει αποδεχτή η συγκεκριμένη πρόταση. Ωστόσο τόνιζαν πως σε καμία περίπτωση αυτά τα χρήματα, με την μορφή που δίνονται, δεν βάζουν σε κίνδυνο την ομάδα, αφού δεν αποκτάται το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, με την ανησυχία όμως να είναι έκδηλη. Για αυτό και δεν έγινε αποδεκτή από σήμερα η πρόταση και ζητήθηκε χρόνος 24 ωρών. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η προκλητική αδιαφορία των μετόχων της «ομάδας» Νικολαΐδη, βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες περιπέτειες την ΑΕΚ, κάτι που μόνο απογοήτευση και οργή προκαλεί στους πάντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα