Οι σίγουροι «κόκκινοι» που έγιναν... «κίτρινοι»..

20:39 23/7/2013 - Πηγή: AEK365

«Ο Ολυμπιακός καθαρίζει όλες τις περιπτώσεις από την Ελλάδα και δείχνει πως καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στις μεταγραφικές υποθέσεις». Τα παραπάνω είναι γραμμένα πριν από μία εβδομάδα, σε site που πρόσκειται στην ομάδα του Ολυμπιακού. Σαφώς και δεν φταίει ο αρθρογράφος. Πιθανότατα

δεν φταίνε ούτε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, που... δίνουν τις ειδήσεις. Και αυτοί όντως μπορεί να πίστεψαν ότι «δεν υπάρχει καμία άλλη ελληνική ομάδα». Είχαν συνηθίσει την ΑΕΚ των περασμένων χρόνων, που όχι απλά δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί μεταγραφικά των Ολυμπιακό, αλλά εξέταζε παίκτες από τα χαμηλά ράφια.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν. Η ΑΕΚ έχει πλέον ηγέτη στο τιμόνι της και όταν θέλει κάτι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, τότε το πραγματοποιεί με... συνοπτικές διαδικασίες. Ειδικά όταν χρειάζεται να «κλέψει» κάτι μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού και να... διασκεδάσει τους Ενωσίτες οπαδούς. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει. Το έκανε με τον Χρήστο Κωστή, το ξανάκανε με τον Γιάννη Οκκά και το επαναλαμβάνει και με τον Πέτρο Μάνταλο. Όμως οι συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι και οι μοναδικές. Η ΑΕΚ έχει κάνει... συνήθειο να «κλέβει» παίκτες μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού, αν και το φετινό με τον Πέτρο Μάνταλο, είναι... ανευ προηγουμένου, αν . Το aek365 θυμάται τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις του παρελθόντος.

Όταν «βούλιαζε» το αεροδρόμιο

Το μεγαλύτερο σίριαλ όλων των εποχών, σε μεταγραφική κόντρα Ολυμπιακού και ΑΕΚ εκτυλίχθηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1994. Ο Χρήστος Κωστής, μετά τις εκπληκτικές του εμφανίσεις με τον Ηρακλή, γίνεται το πιο «καυτό» όνομα στην Ελλάδα. Απασχολεί τον αθλητικό και όχι μόνο Τύπο και στα πόδια του στήνεται ένας χορός εκατομμυρίων δραχμών. Επί περίπου ένα μήνα ο Πέτρος Θεοδωρίδης μιλάει, πότε με την ΑΕΚ και πότε με τον Ολυμπιακό, ενώ τα δεδομένα της μεταγραφής αλλάζουν κάθε... ώρα.

Μάλιστα, τα δημοσιεύματα της εποχής ήθελαν τον Κωστή να προσγειώνεται αργά το βράδυ στο αεροδρόμιο και να υπογράφει για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ωστόσο, οι ώρες που μεσολάβησαν έδωσαν τη δυνατότητα στον Δημήτρη Μελισσανίδη να επέμβει καταλυτικά και να αποσπάσει την υπογραφή του μεγαλύτερου Έλληνα σταρ της εποχής. Και το τότε σύνθημα να γίνει πραγματικότητα: «Φέρτε στην ΑΕΚ τον Κωστή να πάρουμε και τέταρτο πρωτάθλημα σερί». Την επόμενη κιόλας ημέρα, 1000 και πλέον Ενωσίτες «βούλιαξαν» το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Όταν ο Ντέμης έλεγε «όχι» σε Κόκκαλη και Ολυμπιακό

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από την ιστορία με τον Χρήστο Κωστή και η ΑΕΚ «κερδίζει» για ακόμα μία φορά τον Ολυμπιακό, σε μεταγραφική τους... μάχη. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Ντέμη Νικολαΐδη να ρίξει «πόρτα» στα εκατομμύρια του Κόκκαλη και να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής έκαναν λόγο για μεταγραφικό σήριαλ. Ο Κώστας Αλαμάνος είχε συμφωνήσει σε όλα με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και για... κάποιους η μεταγραφή ήταν τελειωμένη. Όχι όμως για τον ίδιο τον Ντέμη. Η ΑΕΚ για αυτόν ήταν μονόδρομος. Και τελικά, έναντι 500 εκατ. Δραχμών, ο Νικολαΐδης θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και θα φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο.

Ο Οκκάς στο κότερο του Μελισσανίδη

Το καλοκαίρι του 2003, ο Ολυμπιακός έμοιαζε το ακλόνητο φαβορί για την απόκτηση του Γιάννη Οκκά, ο οποίος έκανε προσφυγή (κατόπιν... εντολής) για να φύγει από τον ΠΑΟΚ και ως ελεύθερος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα. Κάπως έτσι είχαν σχεδιάσει το σενάριο στην διοίκηση του Ολυμπιακού, προκειμένου να τον αποκτήσουν εύκολα και ανέξοδα. Λογάριασαν όμως χωρίς τον... ξενοδόχο. Ο Κύπριος επιθετικός αποτελούσε ένα εκ των «πουλέν» του Ντούσαν Μπάγεβιτς, όταν αυτός βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Τον ήθελε διακαώς στην ομάδα και ο φίλος του, Δημήτρης Μελισσανίδης, δεν θα μπορούσε να του στερήσει αυτό το... δώρο. Βγαίνει μπροστά, χωρίς να έχει καμία διοικητική ανάμιξη με την ΠΑΕ ΑΕΚ και για λογαριασμό της αποκτάει τον ποδοσφαιριστή με συνοπτικές διαδικασίες. Την 1η Ιουλίου τον καλεί στο κότερό του, όπου ολοκληρώνεται και η συμφωνία, με τον ποδοσφαιριστή να ανακοινώνεται από την Ένωση, μία ημέρα μετά.

Πήγε στα δικαστήρια για την ΑΕΚ

Πέρασαν αρκετά χρόνια για να βρεθούν αντιμέτωποι σε μεταγραφική διαμάχη, ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Αυτή τη φορά στόχος, ο Παναγιώτης Κονέ. Το καλοκαίρι του 2005, ο νεαρός άσος ξεκινάει προπονήσεις με την Ένωση. Ωστόσο, Ο Ολυμπιακός, ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί στις ακαδημίες της ο Κονέ, πριν φύγει για τη Γαλλία, ισχυρίζεται πως ο ποδοσφαιριστής του ανήκει. Ο Κονέ δηλώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει στον Ολυμπιακό και συνεχίζει να προπονείται με την ΑΕΚ. Μετά από συνεχείς αντιδικίες και εφέσεις της Ένωσης, το θέμα κλείνει θετικά για τον δικέφαλο στις αρχές Φεβρουαρίου.

Έξι μήνες στον Ολυμπιακό, κατέληξε στην ΑΕΚ

Τον Γενάρη του 2006, ο Παναγιώτης Λαγός, που αγωνίζεται τότε στον Ηρακλή, εμφανίζεται να είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Τα σενάρια φουντώνουν με δηλώσεις του Τροντ Σόλιντ να φωτογραφίζουν τον παίκτη, ενώ ο Σάββας Θεοδωρίδης να δηλώνει ευθαρσώς ότι ο ποδοσφαιριστής ανήκει στην ομάδα του Πειραιά. Μάλιστα, υπήρξαν και πρωτοσέλιδα που με φωτομοντάζ τον έντυναν στα ερυθρόλευκα. Ωστόσο, όλα αυτά μέχρι το καλοκαίρι. Γιατί τότε ο Λαγός κατέληξε στην ΑΕΚ.

«Ή στην ΑΕΚ ή πουθενά»

Οι παραπάνω περιπτώσεις δεν είναι όμως οι μόνες. Ήταν μεταγραφές που στον Τύπο έγιναν σήριαλ, αλλά στην πραγματικότητα η ΑΕΚ έχει καταφέρει να «κλεψει» και άλλους ποδοσφαιριστές που έθεταν... βέτο στη διοίκηση: «Ή στην ΑΕΚ ή πουθενά».

Πρώτη περίπτωση αυτή του Ευρυπίδη Κατσαβού, ο οποίος εντυπωσιάζει με τη Βέροια και κάνει ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη να μάχονται για την απόκτησή του. Ο ίδιος λέει στον πρόεδρο της Βέροιας, Βασίλη Τσιαμήτρο ότι επιθυμεί να πάει μόνο στην ΑΕΚ, κάτι που το πληρώνει ακριβά. Μόλις κλείνει η μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ο Κατσαβός δεν ενδίδει στις πιέσεις, τίθεται εκτός ομάδας. Ο πρόεδρος της Βέροιας κάνει αίτηση για διακοπή συμβολαίου, ώστε να μην μπορέσει ο ποδοσφαιριστής να πάει στην ΑΕΚ ούτε το καλοκαίρι. Η πρωτόδικη ποινή είναι 12 μήνες και εν συνεχεία μειώνεται στους οκτώ. Στις αρχές Αυγούστου, ο ποδοσφαιριστής δικαιώνεται και εντάσσεται και τυπικά στο δυναμικό του δικεφάλου.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και τον Γενάρη του 1999. ΑΕΚ και Ολυμπιακός μάχονται για τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη, με την Ένωση να έχει κάνει καλύτερη προσφορά στον παίκτη και τον Ολυμπιακό να δίνει περισσότερα στον Ηρακλή. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης ήθελε να τον παραχωρήσει στους ερυθρόλευκους, αλλά ο «γιατρός» επέμενε για ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί με διακοπή συμβολαίου για έξι μήνες και το καλοκαίρι να μετακομίσει στην Ένωση, αφού είχε δικαιωθεί από την επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών.

Τέλος, έναν χρόνο πριν τη μεταγραφή του Σωτήρη Κωνσταντινίδη, είχε εξελιχθεί ένα άλλο σήριαλ. Με δύο επεισόδια όμως. Επειδή η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να «κερδίζει» συνεχώς τον Ολυμπιακό σε μεταγραφικές «μάχες», στις αρχές του καλοκαιριού είχε χάσει μέσα από τα χέρια της τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ωστόσο, έκανε αμέσως ρελάνς. Ο Ολυμπικός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Βασίλη Λάκη, με την ΑΕΚ να μπαίνει «σφήνα» και να τον κάνει δικό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα