Οι βετεράνοι της ΑΕΚ, ήταν θεμέλιο στην εκδήλωση μνήμης των Ποντίων (ΦΩΤΟ)

23:07 19/5/2012 - Πηγή: AEK365

Το δεύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από τους νεότουρκους, που διοργάνωσε η Ένωση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πειραιά με την Ελλάς Ποντίων στο γήπεδο Ορυζομίλων στο Αιγάλεω, πηρέ άριστα οργανωτικά. Και η συμμετοχή των βετεράνων ΑΕΚ, που με τους αντίστοιχους

του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κόσμησαν το αγωνιστικό σκέλος, ήταν ο θεμέλιος λίθος για την επιτυχία, μιας εκδήλωσης, που έγινε θεσμός.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Στα λόγια του προέδρου της μεικτής ομάδας Πειραιώς, γιατρού Νίκου Σιδηρόπουλου, που ακούστηκαν στο περιθώριο της διοργάνωσης του τουρνουά βετεράνων από την Ελλάς Ποντίων, για να τιμηθούν τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού ότι η ΑΕΚ «κουβαλάει» ως ομάδα τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας, κρύβεται όχι απλά μια μεγάλη αλήθεια, αλλά και η ύπαρξη της «κιτρινόμαυρης» ομάδας.

Γι' αυτό και οι διοργανωτές του τουρνουά βετεράνων στη μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων, κάλεσαν για δεύτερη φορά, ως πρώτη ομάδα την ΑΕΚ για να δώσει λάμψη στο τουρνουά με τη συμμετοχή της.

Μη ξεχνάμε μάλιστα, ότι ένα από τα πανό, που αναρτούν κατά καιρούς οι φίλαθλοι της ΑΕΚ στα γήπεδα, αναφέρει: «Πόντος, Πόλη, Μικρά Ασία, η ΑΕΚ πατάει στην ιστορία». Είναι πανό, με το οποίο οι φίλαθλοι της Ένωσης, επισημαίνουν τις ρίζες της ομάδας, που έχει ως σύμβολο τον «Δικέφαλο αετό» του Βυζαντίου. Και αυτές τις ρίζες, επεδίωξαν να τιμήσουν χθες με τον καλύτερο τρόπο οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που αγωνίστηκαν τη μνήμη για τη γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό πόντο, συμμετέχοντας στο τουρνουά, που διοργάνωσε η Ελλάδα Ποντίων, με τη μεικτή ομάδα βετεράνων Πειραιώς και τον Πανιώνιο. Και επειδή η ΑΕΚ είναι το απώτατο σύμβολο των «Χαμένων» αλλά αλησμόνητων πατρίδων, οι βετεράνοι άσοι της, δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθείς στη γενοκτονία των Ποντίων. Άλλωστε τις χαμένες πατρίδες, όπως δεν τις ξεχνούν οι Πόντιοι, έτσι δεν τις λησμονούν και οι βετεράνοι της ΑΕΚ. Και σήμερα τίμησαν την επέτειο και με το παραπάνω, σε μια εκδήλωση όλο λάμψη.

Γιατί όσοι βρεθήκαμε στην εκδήλωση, αισθανθήκαμε δέος και συγκίνηση στην εκδήλωση που οργάνωσε για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η Ένωση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Πειραιώς, με την Ελλάς Ποντίων. Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, μάλιστα, κορυφώθηκε η συγκίνηση, όταν οι δύο «Πόντιοι» της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου και Στέλιος Σεραφείδης, κατέθεσαν με τον Μιχάλη Σιμιγδαλά, στεφάνι στο μνημείο, που εχει «στηθεί» στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης σο Αιγάλεω, για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Συγκίνηση στο Ηρώο

Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η χθεσινή εκδήλωση ξεκίνησε ουσιαστικά στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, οπού ορθώνεται το Μνημείο, για τη γενοκτονία των Ποντίων. Τα παιδιά από το Ποντιακό συγκρότημα «Καύκασος» έδιναν ξεχωριστή νότα. Ντυμένα με τις παραδοσιακέ τους στολές, ανέβηκαν με τη σημαία τους στο Ηρώο, και κάποια άλλα έμειναν στην πλατεία, γιατί θα συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στη

Keywords
Τυχαία Θέματα