Όλα ανοιχτά…

21:07 15/2/2012 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE- ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16

ΖΕΝΙΤ- ΜΠΕΝΦΙΚΑ: 3-2
Γήπεδο: Πετρόφσκι
Τίποτα δεν ξεκαθάρισε απόψε στο «Πετρόφσκι» με τη Ζενίτ να νικά με 3-2 την Μπενφίκα και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό. Συγκλονιστικό το ματς στα τελευταία λεπτά.
Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν πραγματικά πολύ κακό, με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ σκληρά και να κάνουν πολλά λάθη στο κέντρο.
Η Μπενφίκα ωστόσο έβαλε φωτιά στο ματς στο 21ο λεπτό, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ από μια στημένη

φάση.
Ο Καρντόσο εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το τείχος άνοιξε και ο ο Ζεβνόφ απέκρουσε ασταθώς. Ο Μάξι Περέιρα από κοντά ωστόσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0.
Η Ζενίτ αφυπνήσθηκε από αυτό το γκολ και δύο λεπτά αργότερα ο Κερζάκοφ βρέθηκε σεκαλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Αρτούρ απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Ρώσου.
Η Ζενίτ συνέχισε να πιέζει και στο 28' έφερε το ματς στα ίσια.
Ο Χούμποτσαν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σιρόκοφ με ιδανικό πλασέ στην κίνηση, άφησε άγαλμα τον Αρτούρ.
Από εκεί και πέρα η Μπενφίκα έμεινε πίσω και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα, ενώ η Ζενίτ κυνήγησε το γκολ, αλλά χωρίς να τα καταφέρει μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.
Το ματς ήταν κακό στο πρώτο 20λεπτό του δευτέρου μέρους, όπως και στο πρώτο, αλλά στο 68ο λεπτό η Ζενίτ απείλησε με το σουτ του Μπιστρόφ που πέρασε λίγο άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα ο Σεβνόφ έδιωξε με υπερπορπάθεια το τσίμπημα του Καρντόσο μέσα από την περιοχή, ενώ στο 71' η Ζενίτ έφτασε σε δεύτερο γκολ.
Απίστευτη γκολάρα για τη Ζενίτ. Ο Κερζάκοφ πρόλαβε την μπάλα και έστρωσε με τακουνάκι στον Μπιστρόφ, εκείνος έκοψε για τον Σέμακ, που με απίστευτο τακουνάκι έκανε το 2-1.
Από εκεί και πέρα η Ζενίτ ήταν κυρίαρχος του αγώνα και στο 79ο λεπτό απείλησε με το σουτ του Κερζάκοφ από τα δεξιά, που βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η Μπενφίκα όμως σε ανύποπτο χρόνο στο 86' κατάφερε να ισοφαρίσει.
Ο Βίτσελ έκανε από αριστερά το γύρισμα, ο Γκαϊτάν έκανε το σουτ και ο Σεβνόφ απέκρουσε αλλά από κοντά ο Καρντόσο πλάσαρε για το 2-2.
Η χαρά όμως των Πορτογάλων κράτησε μόλις τρία λεπτά καθώς στο 89ο λεπτό μετά από σέντρα του Ανιούκοφ και λάθος διώξιμο του Περέιρα, η μπάλα έφτασε στον Σιρόκοφ που πέρασε και τον Αρτούρ και πλάσαρε από πλάγια δεξιά.
Στις καθυστερήσεις του ματς η Μπενφίκα είχε ένα καλό σουτ με τον Νολίτο, το οποίο απομάκρυνε ο Σεβνόφ.
ΖΕΝΙΤ: Ζεβνόφ, Ανιούκοφ, Άλβες, Λόμπερτς, Χούμποτσαν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (46' Σέμακ), Φαϊζούλιν (89' Ροζίνα), Ντενίσοφ, Κερζάκοφ, Κανουνίκοφ (66' Μπιστρόφ).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Έμερσον, Λουιζάο, Περέιρα, Γκαράι, Σέζαρ (76' Νολίτο), Γκαϊτάν (90' Βίτορ), Μάτιτς, Βίτσελ, Καρντόσο, Ροδρίγο (29' Αϊμάρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα