Όλα ανοιχτά για το Τσάμπιονς Λιγκ

13:22 25/3/2012 - Πηγή: AEK365

Είναι γεγονός πως στη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της, υπό άλλες συνθήκες, η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να επιζητά και να διεκδικεί πολλά με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, τα πλέι οφ που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια, άλλες φορές της κόστισαν πολλά και άλλες φορές μπορούν να αποδειχθούν... ευεργετικά. Όπως για παράδειγμα φέτος. Η Ένωση, με την έναρξη του δευτέρου γύρου, έχει μία κάκιστη συγκομιδή βαθμών που ακόμα και τώρα, 5 παιχνίδια πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, δεν της δίνουν τη σιγουριά πως

θα βρίσκεται μέσα στην 5άδα. Ωστόσο, με νίκη σήμερα απέναντι στον Παναιτωλικό, παίρνει σημαντικό προβάδισμα έναντι των άλλων διεκδικητών (κυρίως Άρη και Αστέρα), με δεδομένο ότι έχει και ευκολότερο πρόγραμμα.

Αν λοιπόν εκμεταλλευτεί τα βατά -για το όνομά της- παιχνίδια που έχει στη συνέχεια, τότε όχι μόνο εξασφαλίζει την είσοδό της στα πλέι οφ, αλλά μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρώτη θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βασική και απαραίτητη προϋπόθεση να βρεθεί αυτό το 1,2 εκατ. ευρώ (σε πρώτη φάση και άλλα 3 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο) για να μην τιμωρηθεί από την ΟΥΕΦΑ, ειδάλλως όλη η... συζήτηση πάει χαμένη και απλά θα περιοριστεί σε ένα απλό ευρωπαϊκό εισιτήριο μόνο και μόνο για να εκτίσει άμεσα την ποινή της τιμωρίας της.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά δεδομένα και όπως έχει η βαθμολογία ως τώρα, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 5η θέση με 12 βαθμούς διαφορά από τον «πρώτο» Παναθηναϊκό, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Η διαφορά, στον ειδικό πίνακα, είναι στο -2, όμως αν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, ο Νίκος Κωστένογλου και οι ποδοσφαιριστές του παρουσιαστούν ως οφείλουν, δεν αποκλείεται μία γκέλα του Παναθηναϊκού να μειώσει ακόμα και στο -1 τη διαφορά.

Παράλληλα, βάσει προγράμματος, το ότι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έχουν μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά και το γεγονός ότι η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει πως μπορεί να βάλει από κάτω αυτούς τους δύο, παίρνοντας εκείνη έναν βαθμό. Αυτό είναι και ένα σημείο-κλειδί στην υπόθεση. Αν η Ένωση φτάσει μόνο με νίκες στο ματς με την ομάδα του Περιστερίου και έχοντας τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη Δόξα (ο Ατρόμητος παίζει με τον Ολυμπιακό), δεν αποκλείεται να πάρει προβάδισμα 3 βαθμών από τον Ατρόμητο, που θα συνεπάγεται με έναν βαθμό στον ειδικό πίνακα.

Ο ειδικός πίνακας των πλέι οφ, όπως διαμορφώνεται σήμερα

ΠΑΟ: 2
Ατρόμητος: 1
ΠΑΟΚ: 0
ΑΕΚ: 0

Παναθηναϊκός έχει έναν μηδενισμό (-3) και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ένα παιχνίδι λιγότερο από τους άλλους δύο

Το πρόγραμμα όλων των ομάδων που διεκδικούν είσοδο στα πλέι οφ

Παναθηναϊκός: Άρης (εντός), Πανιώνιος (εντός), Αστέρας (εκτός), Παναιτωλικός (εντός)
Ατρόμητος: Εργοτέλης (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός)
ΠΑΟΚ: Κέρκυρα (εκτός), ΠΑΣ (εντός), Ατρόμητος (εκτός), Δόξα (εντός), Λεβαδειακό (εκτός)
ΑΕΚ: Παναιτωλικός (εντός),

Keywords
Τυχαία Θέματα