Όλα έτοιμα για τον Μαραθώνιο

18:25 10/11/2011 - Πηγή: AEK365

Την πεποίθησή τους ότι για μία ακόμη χρονιά ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας θα διεξαχθεί υπό απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, εξέφρασαν σήμερα στην καθιερωμένη συνέντευξη τόσο οι διοργανωτές όσο και οι υπόλοιποι ομιλητές που βρέθηκαν στο πάνελ των ομιλητών.

Εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ μίλησαν ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής και ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Κώστας Παναγόπουλος, ενώ την Πολιτεία εκπροσώπησαν ο υφυπουργός Υγείας

Χρήστος Αηδόνης και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ενώ από την Περιφέρεια Αττικής παραβρέθηκε η αντιπεριφερεάρχης Νοτίου Τομέα Μαρία Καρακλιούμη, το Δήμο Αθήνας η πρόεδρος του ΟΝΑ Παναγιώτα Ψαράκη και το Δήμο Μαραθώνα ο Δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος.

Η συνέντευξη για τον 29ο ΚΜΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο, όπου έγιναν παράλληλα το μεσημέρι και τα εγκαίνια της EXPO, της διεθνούς Έκθεσης του Μαραθωνίου την οποία υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι, ενώ στον ίδιο χώρο γίνονται και οι εγγραφές των αθλητών και αθλητριών και γίνεται η παράδοση του απαραίτητου υλικού που για τη συμμετοχή τους.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Μέγα χορηγού της διοργάνωσης, Γιάννης Σπανουδάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γιώργος Κολέτσας, η πρόεδρος της ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNESCO, Κατερίνα Τζιτζικώστα, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Πνευμολογικής Εταιρείας, Χριστίνα Γκράτζιου.

Παραβρέθηκε επίσης ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στη χώρα μας, Χιρόσι Τότα, που δήλωσε ότι θα τρέξει στο Μαραθώνιο και μάλιστα με μπλουζάκι που αναγράφει στις δύο πλευρές του το σύνθημα «ευχαριστούμε Ελλάδα» και «κουράγιο Ιαπωνία», ως συμβολικό μήνυμα στους συμπατριώτες του για τα δεινά που έχουν υποστεί από το σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Μάξιμος, που απεύθυνε τις ευχές του προκαθημένου της εκκλησίας μας για καλή επιτυχία. Τόνισε ότι η ζωή του ανθρώπου είναι ένας Μαραθώνιος, και επεσήμανε ότι πάντοτε η εκκλησία είναι κοντά στον αθλητισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα