Ομιλία-φωτιά της Βαγενά στη Βουλή (VIDEO)

17:22 29/2/2012 - Πηγή: AEK365

Με μια συγκλονιστική ομιλία απευθύνθηκε στους συναδέρφους της η ανεξάρτητη βουλευτής Άννα Βαγενά, η οποία μπήκε στη Βουλή μετά την αποχώρηση της Πέμυ Ζούνη από το ΠΑΣΟΚ και αμέσως ανεξαρτητοποιήθηκε ψηφίζοντας «όχι» στα νέα μέτρα.

Η ηθοποιός και βουλευτής μίλησε για πρώτη φορά στο Κοινουβούλιο και εξέφρασε τις σκέψεις των περισσοτέρων πολιτών.

Αρχικά απευθύνθηκε στους νέους λέγοντας ότι έφτασε ως εκεί μόνη της και αυτό σημαίνει ότι «υπάρχει ελπίδα, όταν δουλεύεις έντιμα και καθαρά». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Όταν όμως βλέπεις όμως τη δουλειά ετών και φτάνεις σε ένα σημείο και είσαι συνταξιούχος και δεν μπορείς να ζήσεις, εδώ είναι η πικρή στιγμή».

Η κ. Βαγενά είπε ότι όλο αυτόν τον καιρό που είναι βουλευτής παρακολουθεί τις συζητήσεις στη Βουλή και το μόνο που διαπιστώνει ότι το μόνο που συζητιέται είναι μια συνεχής κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος φταίει. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε μέσα στη Βουλή μοιάζουν «Είναι σαν να παίζεται ένα έργο εδώ μέσα, άσχετο με το έργο που παίζεται έξω στην κοινωνία. Στην κοινωνία παίζεται ένα έργο που είναι σαν να μην αφορά τα κόμματα. Ξέρετε τι ζει ο κόσμος; Ακούει ο κόσμος έκπληκτος για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται. Από που φύγαν αυτά τα εκατομμύρια, ποιος θα μας πει;», ανέφερε και τόνισε ότι αυτά τα χρήματα δεν έφυγαν από τους απλούς ανθρώπους που δούλεψαν έντιμα και σκληρά.

Σχολιάζοντας την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, σχολίασε: «Σε ποια ρημαγμένη Ελλάδα και σε ποια ρημαγμένη Αθήνα θα έρθει η ανάπτυξη; Περπατήστε σας παρακαλώ μια μέρα, αφήστε τα αυτοκίνητα για να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της. Ντρέπομαι όταν βλέπω τουρίστες. Πού τους καλούμε να έρθουν; Ποιος την κατάντησε έτσι; αναρωτήθηκε η κ. Βαγενά.

Ολοκληρώνοντας προειδοποίησε τους συναδέρφους της ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική έκρηξη και κάλεσε όσους έχουν λίγη ευαισθησία θα πρέπει να προσέξουν.

«Κάποιοι θα πάνε να κρυφτούνε πίσω από τα τείχη τα υψηλά στις επαύλεις που έχουν χτίσει, σε όλα τα προάστια και νομίζουν ότι εκεί πέρα θα είναι ασφαλείς. Δεν θα είναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα