Ομόνοια: Θρασύδειλος καθοδηγούμενος διαιτητής

14:25 25/11/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ομόνοια ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με τον Άρη 1-1 και οι άνθρωποι της κυπριακής ομάδας έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα με αποτέλεσμα σήμερα η διοίκηση της Ομόνοιας να βγάλει ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον συγκεκριμένο διαιτητή "θρασύδειλο και καθοδηγούμενο".
Οι άνθρωποι της Ομόνοιας διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 42' και για τις καθυστερήσεις στην διάρκεια του αγώνα.
Η ανακοίνωση της Ομόνοιας:
"Έντονο συναίσθημα θυμού και

αγανάκτησης άφησε στη μεγάλη οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η προκλητική και μεροληπτική σε βάρος της ομάδας μας διαιτησία του Αβραάμ Τσούκκα, στο χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη. Οι λανθασμένες υποδείξεις ήταν τόσες πολλές και εξόφθαλμες, η προστασία της ομάδας μας από τις συχνές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των αντιπάλων ήταν ανύπαρκτη, ενώ έλαμπε δια της απουσίας της το αυτονόητο... η απόδοση δικαιοσύνης.
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός πως στο 7', στο 13', στο 37' και στο 40' (δεν δόθηκε ούτε φάουλ), υπήρχαν ξεκάθαρες περιπτώσεις που παίκτες του Άρη θα έπρεπε να χρεωθούν με κίτρινη κάρτα και όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε;
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός πως στο 29' και στο 42' η ομάδα μας δικαιούταν πέναλτι - ειδικά η δεύτερη περίπτωση ήταν ο ορισμός της παράβασης - και όμως για ανεξήγητους λόγους ο Αβραάμ Τσούκκας δεν απέδωσε δικαιοσύνη;
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η ανοχή που επέδειξε ο διαιτητής στον τερματοφύλακα του Άρη, ο οποίος ήταν σταθερά προκλητικός και ενάντια σε κάθε έννοια του fair play, προκαλώντας σκόπιμα καθυστέρηση χωρίς να αντιμετωπίσει τον επιβαλλόμενο πειθαρχικό έλεγχο από τον διαιτητή;
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η ανοχή που επέδειξε ο διαιτητής στους θεατρινισμούς των αντιπάλων και στις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έκαναν, ειδικά στο β' ημίχρονο, προσποιούμενοι τους τραυματίες; Τακτική που έντιμα ο κ. Τον Κάανεν στην διάσκεψη τύπου παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός πως ο διαιτητής φρόντιζε να μην δίνει στην ομάδα μας πλεονέκτημα, σφυρίζοντας φάουλ σε υποσχόμενες επιθέσεις;
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί το γεγονός πως πάντοτε έστηνε το αντίπαλο τοίχος σε πιο κοντινή απόσταση από αυτήν που προνοεί ο κανονισμός;
- Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η επιλογή του να προσθέσει μόνο δέκα λεπτά καθυστέρηση, όταν ο ίδιος είχε διακόψει το παιχνίδι για σχεδόν οκτώ λεπτά και ενώ υπήρχαν άλλες οκτώ διακοπές και πέντε αλλαγές ποδοσφαιριστών. Κανονικά θα έπρεπε να υποδειχθούν το λιγότερο 15 λεπτά καθυστέρηση, κάτι που όφειλε και ο τέταρτος διαιτητής να υποδείξει στον διαιτητή.
Η φίλαθλοι κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η διαχρονική αντιμετώπιση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ από τη διαιτησία. Μόνο ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ μπορεί να αντιληφθεί για ποιο συναίσθημα αδικίας αναφερόμαστε, καθώς αποδεδειγμένα σε πάμπολλες φορές στο παρελθόν η ομάδα μας αντιμετωπίστηκε εχθρικά από τη διαιτησία, ειδικά σε περιόδους που έδειχνε δυνατή για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το μήνυμα που έχει λάβει χθες η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πως οι γνωστοί που νομίζουν ότι παραμένουν άγνωστοι, θα κάνουν αυτά που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά τόσα χρόνια, για να βάλουν εμπόδια στον δρόμο της ομάδας μας, με στόχο να την θέσουν εκτός τροχιάς διεκδίκησης του πρωταθλήματος.
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει εδώ και αρκετό καιρό. Απαιτούμε παραδειγματική τιμωρία του Αβραάμ Τσούκκα, ο οποίος απέδειξε ότι είτε επικίνδυνος για το άθλημα είναι λόγω ανικανότητας, είτε είναι ένας θρασύδειλος καθοδηγούμενος διαιτητής που κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εύνοια και τη διεθνοποίηση. Η οικογένεια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν πρόκειται να επιδείξει άλλη ανοχή σ' αυτούς που καταστρέφουν το άθλημα που τόσες χιλιάδες κόσμος αγαπά αγνά, σ' αυτούς που πληγώνουν τον ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ, σ' αυτούς που τολμούν να τον εμπαίζουν μπροστά στα μάτια του, σ' αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τα συναισθήματα και την αγάπη του για την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Η ένδοξη ιστορία του Σωματείου μας έχει αποδείξει ότι ο ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ ξέρει να δέχεται τις ήττες και να χειροκροτεί τον νικητή, όταν αναγνωρίσει ότι επικράτησε δίκαια. Έχουμε χάσει βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα και ουδέποτε αναφερθήκαμε στη διαιτησία, διότι δεν υπήρχε λόγος να το κάνουμε. Όμως αυτά που βιώσαμε χθες, ήταν η απόλυτη πρόκληση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ο κύριος αιμοδότης του Κυπριακού ποδοσφαίρου και εάν δεν μπορείτε να καταπιέσετε τα συναισθήματά σας και να την αντιμετωπίσετε ισότιμα, τότε να είστε σίγουροι ότι τα γεγονότα θα σας αναγκάσουν να το κάνετε".

Keywords
Τυχαία Θέματα