Ορκίστηκε η νέα Βουλή

12:32 28/6/2012 - Πηγή: AEK365

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο με δυο σημαντικές, πλην δικαιολογημένες, απουσίες. Αυτή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που αναρρώνει στο σπίτι του μετά την εγχείρηση στο μάτι και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες

στην Σύνοδο Κορυφής.
Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:15, με τον Γιάννη Τραγάκη, που ως α' αντιπρόεδρος της Βουλής θα προεδρεύσει της διαδικασίας, να εύχεται περαστικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια να καλεί τους νεότερους βουλευτές των τεσσάρων πρώτων κομμάτων για χρέη γραμματέων. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατέβηκε στα έδρανα για τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας δε φίλησε το σταυρό, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα χαιρέτισε δια χειραψίας τον Αρχιεπίσκοπο.. Εκείνο που φάνηκε περισσότερο αυτή τη φορά ήταν οι βουλευτές που δε σήκωσαν το χέρι τους για να ορκιστούν.
Εκείνοι που εκλέγονται για πρώτη φορά έφτασαν από πολύ νωρίς στην Βουλή ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Καθώς κατευθυνόταν στη Βουλή, η κα Ζαρούλια, βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε ένα ατύχημα όταν της έσπασε το τακούνι της! Φυσικά, το σκηνικό δεν έμεινε ασχολιάστο από τους δημοσιογράφους: "Μάτι, μάτι;" τη ρώτησαν. Και εκείνη απάντησε: "Μάτι...".
Οι βουλευτές θα επιστρέψουν στα έδρανα αύριο Παρασκευή για την εκλογή νέου προέδρου ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα