Αντωνιάδης, Σαργκάνης μιλούν για την ΑΕΚ

13:30 16/4/2013 - Πηγή: AEK365

Δυο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που τέθηκαν πολλές φορές αντίπαλοι της ΑΕΚ με την φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα, ο Νίκος Σαργκάνης και ο Αντώνης Αντωνιάδης, μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην ΑΕΚ και υποστήριξαν πως χωρίς την Ένωση όλες

οι ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα επηρεαστούν. Μάλιστα ο Αντώνης Αντωνιάδης υπογράμμισε πως όσοι χαίρονται με την σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ δεν αγαπάνε το ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν ο Νίκος Σαργκάνης και ο Αντώνης Αντωνιάδη στην ιστοσελίδα gazzetta.gr

- Η ΑΕΚ, λοιπόν, μια ανάσα από τον υποβιβασμό...

Αντώνης Αντωνιάδης: «Λυπάμαι πολύ που μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ κατάντησε έτσι. Και όσοι υπάρχουν που χαίρονται για το κατάντημα της ΑΕΚ σημαίνει ότι δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο. Γιατί είναι μια ιστορική ομάδα και δεν έπρεπε να φτάσει εδώ που έφτασε. Απλά δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο όσοι χαίρονται για αυτό. Και ο 12ος υποτίθεται παίκτης, ο κόσμος, φέρει εν μέρει ευθύνη και αυτός. Μιλάω για τους οπαδούς που μπήκαν μέσα. Που το βρήκαν αυτό οι οπαδοί και εισβάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Δηλαδή αν πήγαινε η ΑΕΚ στο τελευταίο ματς και κέρδιζε, θα μπορούσε να σωθεί. Τώρα αν της αφαιρέσουν τρεις βαθμούς όπως λένε για τη διακοπή, αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί. Πάντως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με παράδοση και ιστορία, δεν μπορεί να χαίρονται κάποιοι που υποβιβάζεται».
Νίκος Σαργκάνης: «Δεν είναι τελεσίδικο, η ΑΕΚ δεν έχει πέσει ακόμα. Αν τυχόν στην τελευταία αγωνιστική πλακωθούν άλλοι, ή μπουν στο γήπεδο, ή αν δεν τιμωρηθεί η ομάδα... μπορούν να γίνουν διάφορα. Οπότε δεν μπορούμε να λέμε ακόμα ότι έχει πέσει η ΑΕΚ, πρέπει να γίνει η τελευταία αγωνιστική. Συμφωνώ ότι είναι πολύ κοντά στον υποβιβασμό. Αν τελικά πέσει, πρόκειται για το πιο δυσάρεστο γεγονός στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.»

- Πώς θα επηρεάσει ο διαφαινόμενος υποβιβασμός της ΑΕΚ το πρωτάθλημα και τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες;

Νίκος Σαργκάνης: «Είναι πολύ λογικό να τις επηρεάζει, πώς θα γίνει χωρίς ΑΕΚ; Όχι μόνο για την ΑΕΚ, γενικά οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που καθορίζουν το πρωτάθλημα...»
Αντώνης Αντωνιάδης: «Επηρεάζει το πρωτάθλημα και τις μεγάλες ομάδες, γατί για να υπάρχει ενδιαφέρον και να είναι δυνατό ένα πρωτάθλημα πρέπει να έχει και δυνατές ομάδες. Για αυτό πάει ο Ολυμπιακός Ευρώπη και δεν μπορεί να περάσει έναν γύρο, χρειάζονται οι μεγάλες ομάδες στο Πρωτάθλημα.

- Θα καταφέρει να επιστρέψει η ΑΕΚ εκεί που αξίζει;

Αντώνης Αντωνιάδης: «Όπου και να πάει η ΑΕΚ, θα επιστρέψει γρήγορα εκεί που ανήκει...»
Νίκος Σαργκάνης: «Αν τελικά πέσει, από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Όλα είναι πιθανά, αλλά θέλει το χρόνο του....»

Keywords
Τυχαία Θέματα