Όταν μπήκε στο ΟΑΚΑ και δεν… έφυγε ακόμη

20:03 24/10/2012 - Πηγή: AEK365

Σαν σήμερα το 2004 η ΑΕΚ υποδεχόταν στο ΟΑΚΑ την Καλλιθέα για την 5η αγωνιστική. Είχε δώσει ήδη δύο εντός έδρας ματς (με Πανιώνιο – Κέρκυρα) στο γήπεδο της Ριζούπολης λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε δηλώσει ως έδρας η διοίκηση Νικολαΐδη. Τέσσερις μέρες μετά την βαριά ήττα με 5-1 από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ,

βρέθηκαν 40.000 ΑΕΚτζήδες στο ΟΑΚΑ για να ενισχύσουν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και την προσπάθεια του Ντέμη να σώσει την ΑΕΚ…
Ηταν το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ ως έδρα της ΑΕΚ (είχε πάει και την δεκαετία του ’80) και έκτοτε 8 χρόνια μετά δεν έχει φύγει… Ο Σάντος χρησιμοποίησε στο ματς τους εξής: Μιχαηλίδης, Κόντης, Κωστένογλου, Αλβες, Τζιωρτζιόπουλος, Ασουνσάο, Κατσουράνης (88 Τόσκας), Ρούσεφ (58 Κωνσταντινίδης), Σοάρες, Κρασσάς (81 Σολάκης), Λυμπερόπουλος.
Το ματς έληξε 4-1 με τον Λυμπερόπουλο να ανοίγει το σκορ στο 18’, τον Σοάρες να σκοράρει στο 59’ και στο 69’ και τον «Λύμπε» να γράφει το τελικό 4-1 στο 73’ (είχε μειώσει σε 2-1 ο Κυριάκος).
Ο Σάντος μετά το ματς είχε πει μεταξύ άλλων «Επίσης, εκ μέρους όλης της ομάδας ευχαριστώ τον κόσμο στον οποίο αφιερώνουμε τη νίκη. Οι οπαδοί μας απέδειξαν το πάθος τους για την ΑΕΚ. Τους θέλουμε κοντά μας», ενώ ο Τάκης Λεμονής εκ μέρους της Καλλιθέας τόνιζε «Αυτό που έκανε εντύπωση στο σημερινό ματς είναι η συμπαράσταση του κόσμου της ΑΕΚ προς την ομάδα. Είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα μετά από βαριά ήττα τόσοι χιλιάδες οπαδοί να έρχονται στο γήπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα