«Παίκτες και διοίκηση που πληρώνει»

17:32 22/3/2012 - Πηγή: AEK365

Του Γιώργου Νικολάου

Μέλος του τεχνικού επιτελείου της ΑΕΚ σε τρεις χρονικές περιόδους. Διετέλεσε συνεργάτης έξι προπονητών. Αποχώρησε με την άφιξη Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο λόγος για τον Βασίλη Γεραγωτέλλη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην «ΩΡΑ των σπορ».

Για τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε στην ΑΕΚ: «Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με τους συγκεκριμένους προπονητές. Επί Φώτη Κατσικάρη

ο ρόλος μου ήταν λίγο διαφορετικός, καθώς είχα ενδιάμεσο ρόλο μεταξύ της εφηβικής ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου και της ανδρικής. Eπιπλέον, είχα αναλάβει την ατομική προπόνηση κάποιων παικτών και είχα και την ευθύνη του «σκάουτιν». Ο Κατσικάρης ήταν πολύ οργανωτικός και αυτό που μου έμεινε, ότι έδινε ευκαιρίες σε όλους, όπως για παράδειγμα στους Τσιάρα και Μπουρούση. Στη συνεργασία μου με την ΑΕΚ τότε είχε εμπλοκή και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου».

Και συμπλήρωσε: «Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν τότε για λίγο πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ, διατηρώ επαφή μαζί του και πιστεύω ακράδαντα ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που συνδυάζει γνώσεις και σεμνότητα. Ο πιο απαιτητικός απ' όλους ήταν ο Βαγγέλης Αγγέλου, όμως, ήταν αρκετά οργανωτικός και επί παρουσίας του όλο το επιτελείο (εγώ, ο Πρίφτης, ο Πάνου) δουλεύαμε ακατάπαυστα. Ο Αγγελος Κορωνιός ήταν συνεπής σε αυτά που έλεγε και ζητούσε από τους παίκτες του. Ήταν αυστηρός και το αποδείκνυε και στα λόγια και στα έργα.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πολύ καλός προπονητής, διότι πέρα από την προσωπικότητα έχει γνώσεις, καθώς πέρασε από τη «σχολή» του Ίβκοβιτς και του Ομπράντοβιτς. Με τον Καραγιάννη συνεργαστήκαμε δεύτερη φορά. Ο Νίκος κατορθώνει να είναι πολύ κοντά στα παιδιά και αυτή η οικειότητα τον κάνει να είναι ιδιαίτερος. Δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες και στους συνεργάτες του και ξέρει να «κερδίζει» τον άλλο».

Για την καλύτερη στιγμή: «Η νίκη μέσα στο Πέραμα, ήταν μία νίκη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διότι οι παίκτες έδειξαν υπομονή, μαγκιά και πειθαρχία».

Για την χειρότερη στιγμή: «Από άποψη απόδοσης ήταν στο Μετς. Η ομάδα εμφάνισε για πρώτη φορά τόσο κακή απόδοση, φάνηκε οι αντίπαλοι να θέλουν το παιχνίδι περισσότερο, αλλά κυρίως μας πλήγωσε η ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας. Μας έβγαλε εκτός στόχου. Η ήττα από το Παγκράτι δεν μας έβγαλε. Ήταν πικρό το συναίσθημα με Απόλλωνα. Κι όταν κάναμε ανάλυση του ματς μετά την ήττα διαπιστώσαμε ότι κάναμε κάποιες κακές επιθέσεις προς το τέλος, αλλά χάσαμε και από κάποια περίεργα σουτ των παικτών του Απόλλωνα. Σας είπα. Ήταν ένα ματς, που μας πίκρανε πολύ, ειδικά με τον τρόπο που χάθηκε. Η ΑΕΚ ίσως να είχε εξασφαλίσει ήδη την επιστροφή της στην Α1».

Για το αν θα έμενε ο Δημήτρης Παπανικολάου: «Θεωρώ ότι ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα θα τον κρατούσε! Προφανώς, είχε τους λόγους του και τους εξήγησε, αλλά πιθανότατα θα συνέχιζε, αφού ακολουθούσε το καθοριστικό ματς με τον Πανελευσινιακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα