Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013

19:32 12/11/2013 - Πηγή: AEK365

"Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες"

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Αττικής (https://www.facebook.com/groups/Attiki.Thilasmos/) με την υποστήριξη του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ και τη συνεργασία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (http://www2.media.uoa.gr/institute/index.html)

διοργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων στην Αθήνα στις 3 και 4 Νοέμβρη 2013. Στον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο (Σιντριβάνη) τη Κυριακή, 3 Νοέμβρη 2013, συμμετείχαν σε παράλληλες δράσεις 39 πόλεις από όλη την Ελλάδα και καταμετρήθηκαν 1.543 μανούλες που θήλασαν ταυτόχρονα για να τιμήσουν την εβδομάδα αφιερωμένη στο μητρικού θηλασμού.
Ο χώρος του Ζαππείου κατακλύστηκε από μανούλες θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και συγγενείς ενώ αρκετές μανούλες θήλασαν στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο δημόσιος μητρικός θηλασμός δεν είναι ταμπού αλλά δικαίωμα κάθε μητέρας και παιδιού! Για να υλοποιηθεί μια τέτοια μεγάλη γιορτή συνέβαλλαν πολλοί υποστηρικτές-χορηγοί που ευχαριστούμε θερμά.

ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού είναι η ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.
Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε 39 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Με την σημερινή εκδήλωση θέλουμε να φωνάξουμε πως ο δημόσιος θηλασμός για μια μητέρα και το παιδί της δεν είναι επίδειξη, είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

Για το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού,
& την Ομάδα Στήριξη Μητρικού Θηλασμού & Μητρότητας Αττικής,
Email επικοινωνίας [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα