Πανηγυρικά στον τελικό η Ατλέτικο

00:13 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

EUROPA LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: 0-1 (2-4 Πρώτο ματς)

ΓΗΠΕΔΟ: Μεστάγια

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκόμινα (Σλοβενία)

Στον τελικό του Europa League πέρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης όπου θα αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η ομάδα του Σιμεόνε νίκησε την Βαλένθια και στο «Μεστάγια» 1-0, την είχε διαλύσει στο πρώτο ματς στο «Καλντερόν» με 4-2

και έτσι πήρε μια πανηγυρική πρόκριση! Τραγικές οι «Νυχτερίδες» του Ουνάι Έμερι, δεν μπόρεσαν ποτέ σε 180' λεπτά να κοιτάξουν στα μάτια την Ατλέτικο...

Μέτριο παιχνίδι στο πρώτο μέρος στο «Μεστάγια» με ελάχιστες καλές φάσεις. Οι «Νυχτερίδες» δίχως να πιάσουν καμία σπουδαία απόδοση, είχαν την μπάλα στα πόδια τους, είχαν σωστή κυκλοφορία και έφταναν εύκολα έξω απο την αντίπαλη περιοχή. Ως εκεί ωστόσο. Τους έλειπε η τελική πάσα και δεν έβρισκαν τρόπο να... σπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Οι «Ροχιμπλάνκος» ήταν φανερό πως είχαν μπει με στόχο το «μηδέν» και είχαν στο μυαλό τους να «χτυπήσουν» κάποια στιγμή στην κόντρα επίθεση. Αυτο πήγαν να κάνουν στο 14' όταν ο Τουράν σούταρε άουτ απο καλή θέση μετά απο αντεπίθεση. Μετά το πρώτο 20λεπτο η Βαλένθια πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 21' είχε διπλή καλή ευκαιρία, πρώτα με σουτ του Φεγκουλί και στην συνέχεια με πλασά του Ζόνας μέσα απο την περιοχή. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κουρτουά ήταν εκεί! Στο 23' ήταν η σειρά του Σλοδάδο να έχει καλή φάση με πλασέ απο το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 39' ο Κανάλες με αριστερό σουτ δεν μπόρεσε να σκοράρει απο καλή θέση. Ένα λεπτό αργότερα η Ατλέτικο βγήκε στην αντεπίθεση, όμως ο Άλβες τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε πριν ο Φαλκάο μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Στο ξεκινημα της επανάληψης οι «Νυχτερίδες» μπήκαν δυνατά και πίεσαν. Έκλεισαν στα καρέ τους τους «Ροχιμπλάνκος» και... έψαξαν το γκολ χωρίς αποτέλεσμα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος, η Ατλέτικο ανέβασε την απόδοση της, κράτησε την μπάλα και προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα. Τα κατάφερε στο 60' όταν ο Ντιέγκο βρήκε τον Αντριάν και ο Ισπανός φορ με φοβερό σουτ νίκησε τον Άλβες. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή ευκαιρία με σουτ του Αρντά, ενώ στο 65' ο Φαλκάο δεν μπόρεσε απο εξαιρετική θέση να πλασάρει σωστά.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Ραμί, Μπαραγκάν, Άλμπα, Ρ.Κόστα, Αλμπέλδα, Φεγκουλί, Κανάλες (58' Μαθιέ), Παρέχο (68' Τίνο Κόστα), Ζόνας (57' Αντουρίθ), Σολδάδο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ.: Κουρτουά, Γκοντίν, Λουίς, Μιράνδα, Μάριο (46' Γκάμπι), Τιάγκο, Αρντά (74' Σάλβιο), Αντριάν, Χουανφράν, Ντιέγκο (83' Κόκε), Φαλκάο.

Keywords
Τυχαία Θέματα