«Παπαδήμος αντιπρόεδρος σε κυβέρνηση Σαμαρά»

13:02 17/3/2012 - Πηγή: AEK365

Σε άρθρο του με τίτλο "Greek politics, steady as she goes, surprisingly", το περιοδικό "Economist" καταθέτει τις δικές του εκτιμήσεις ενόψει των προσεχών εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
Το περιοδικό αποκλείει το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει αυτοδυναμία υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ πιθανή η κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά

δεν αποκλείει την συνέχιση της παρουσίας του Λουκά Παπαδήμου στην πολιτική σκηνή. Όπως αναφέρεται στο άρθρο: "Στην περίπτωση αυτή πολλοί υπουργοί θα έμεναν στη θέση τους. Μπορεί ακόμα και ο κ. Παπαδήμος να πειστεί να παραμείνει, ίσως ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, κάτι που θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ίδια πορεία".
Στο άρθρο επισημαίνεται πως παρά την πρόθεση των ψηφοφόρων, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, να στηρίξουν τα μικρά κόμματα, το αποτέλεσμα των εκλογών θα φανερώσει πως τα δυο κόμματα εξουσίας "εξακολουθούν να είναι ισχυρά".
Παράλληλα το περιοδικό τονίζει πως μία ανατροπή στο δικομματικό σύστημα στην Ελλάδα, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έκπληξη, βασίζοντας την εκτίμησή του στην "οικονομική και κοινωνική αναστάτωση" που έχει προκαλέσει η τρομερή ύφεση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα