Παπακωνσταντίνου: Δεν αλλοίωσα τίποτα

14:53 17/1/2013 - Πηγή: AEK365

«Δεν αλλοίωσα απολύτως τίποτα. Θα ήταν παράλογο και βλακώδες. Δεν θα το έκανα με τέτοιο τρόπο που να με ενοχοποιεί τόσο εξόφθαλμα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφού πρώτα περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις αναφορικά με την λίστα από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι και τον ανασχηματισμό, οπότε και απομακρύνθηκε από

τη θέση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο ίδιος ζήτησε από την Κριστίν Λαγκαρντ τη λίστα των Ελλήνων καταθετών και ότι ο ίδιος συγκάλεσε σύσκεψη στις 24 Ιανουαρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών για την αξιοποίησή της.

Επίσης, ανέφερε ότι η λίστα με τα 20 ονόματα που έδωσε στον Γ.Καπελέρη αφορούσε το μισό περίπου των καταθέσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι ενημέρωσε και έδωσε όλα τα αρχεία και στον κ. Διώτη, όταν διαδέχτηκε τον κ. Καπελέρη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημείωσε ακόμη ότι ο ίδιος ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Ελβετή ομόλογό του, στο Νταβός, για σύναψη διμερούς συμφωνίας για τη φορλόγηση των Ελλήνων καταθετών σε όλες τις ελβετικές τράπεζες.

«Είναι συνεπώς δεδομένο ότι εγώ ζήτησα τα στοιχεία από τις γαλλικές αρχές, ότι εγώ τα παρέλαβα, ότι εγώ έδωσα τις μεγαλύτερες καταθέσεις για έρευνα και για πρώτο έλεγχο και ότι εγώ παρέδωσα στη συνέχεια στον κ. Διώτη ως διάδοχο του κ. Καπελέρη όλα τα στοιχεία για έλεγχο. Αυτά είναι τα περιστατικά όπως συνέβησαν» τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα