Πάπας: Μη φοβάστε την καλοσύνη και την τρυφερότητα

13:14 19/3/2013 - Πηγή: AEK365

Με τον αυθορμητισμό του που έχει γίνει φανερός τις τελευταίες μέρες, ο νέος Πάπας Φραγκίσκος ο Ά εμφανίστηκε στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη για την τελετή ενθρόνισής του. Εκεί δε δίστασε να χαιρετίσει τους πιστούς από κοντά προκαλώντας πονοκέφαλο στους αντρες της ασφάλειάς του.

Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε έκκληση προς τους πιστούς «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα».

Ο 266ος πάπας τόνισε ότι «ο άνθρωπος πρέπει να προστατέψει την

πλάση και τους αδελφούς του και να απορρίψει το μίσος τον φθόνο και την αλαζονεία».

Ο νέος ποντίφικας ζήτησε από τις εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές «να μην φοβηθούν την καλοσύνη και την τρυφερότητα, διότι και ο Ιωσήφ μας δείχνει ότι τα συναισθήματα αυτά είναι ένδειξη δύναμης και όχι ενός ανίσχυρου ανθρώπου».

Ο πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ότι ξεκινά την ιερατική του πορεία ως επίσκοπος της Ρώμης και διάδοχος του Πέτρου, χωρίς να αναφερθεί στο αξίωμα του ποντίφικα.

«Ποιος είναι ο ρόλος μου; Να προσφέρω την αγκαλιά μου στους φτωχούς, στους γυμνούς, σε όσους βρίσκονται στην φυλακή. Σε όλους τους ανίσχυρους», υπογράμμισε, τέλος, ο νέος άγιος πατέρας των ρωμαιοκαθολικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα