Παπασταθόπουλος: Αν ο Ντέμης ασχοληθεί σοβαρά θα τα καταφέρει στην ΑΕΚ

13:56 26/5/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News και στον δημοσιογράφο Μιχάλη Φουστέρη έδωσε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός μίλησε για όλα. Για την Εθνική Ελλάδος, για το μέλλον του και φυσικά για την ΑΕΚ και τον Ντέμη. Διαβάστε όλη την συνέντευξη όπως δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας:
Οταν ο Ζαγοράκης το 2004 σήκωνε το τιμημένο, ο 16χρονος Σωκράτης ήταν στους δρόμους και πανηγύριζε με τους φίλους του στην

Καλαμάτα. Οκτώ χρόνια μετά, o πιτσιρικάς μεγάλωσε γρήγορα. Ωρίμασε και το μέλλον του προμηνύεται λαμπρό. Από το Πεταλίδι στην ΑΕΚ, ύστερα στην Τζένοα, μετά στην Μίλαν και φέτος στην Βέρντερ Βρέμης, ο Παπασταθόπουλος θεωρείται ήδη από τους πολλά υποσχόμενους αμυντικούς της νέας εποχής, με ζήτηση μάλιστα στο εξωτερικό. Παρών στο προσκλητήριο του Σάντος εν όψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο 24χρονος στόπερ μίλησε στην Real Sports για την Εθνική, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ομάδες μας που περνούν ζόρια, αλλά και για τον Ντέμη.
Το θυμάσαι έντονα το 2004, έτσι;Εννοείται, ποιός το ξεχνάει; Τρέχαμε, θυμάμαι, στους δρόμους με σημαίες, φωνάζαμε, κάναμε σαν τρελοί. Δεν μας περίμενε κανείς να βγούμε πρώτοι κι, όμως, κατακτήσαμε την Ευρώπη.Kαι τώρα; Πάμε σαν άλλοτε; Σαν τότε;Πάμε για το καλύτερο δυνατό. Μακάρι να μας αξιώσει όλα τα παιδιά ο Θεός να ζήσουμε τέτοιες, ανάλογες στιγμές. Mας περιμένει επίπονη αποστολή, γιατί οι αντίπαλοι είναι πολλοί και δύσκολοι, όμως δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε ούτε λεπτό.Μια μέρα μετά την πρεμιέρα με την Πολωνία (8/6) έχεις γενέθλια. Τι δώρο περιμένεις;Αν ξεκινήσουμε νικηφόρα με τους διοργανωτές θα είναι το ιδανικό. Αψογο δώρο, σίγουρα (γέλια). Ακολουθούν Τσέχοι και Ρώσοι. Γενικά πιστεύω ότι αν καταφέρουμε και περάσουμε στην δεύτερη φάση, όλα μπορούν να συμβούν. Πρέπει, όμως, να είμαστε προσγειωμένοι και απόλυτα συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας. Είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου η συμμετοχή στο Euro;Μετά το Μουντιάλ πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη, σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είναι πολύ μεγάλη στιγμή, το δίχως άλλο.Ποιούς θεωρείς φαβορί για τον τίτλο;Εντάξει, Ισπανία, Γερμανία και Ολλανδία είναι ένα κλικ πάνω από τους υπόλοιπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι Ιταλοί και Αγγλοι αποτελούν αμελητέα ποσότητα. Προβλέπω σκληρές μάχες, θέλει και τύχη ασφαλώς για να προχωρήσεις.Πλεονεκτήματα και αδυναμίες μας.Το καλό κλίμα και η αμυντική λειτουργία είναι τα ατού μας. Υστερούμε, νομίζω, στον δημιουργικό τομέα και στην κατοχή μπάλας, όμως με τις προπονήσεις θα διορθωθούμε έγκαιρα.
"Συνεχίζω στην Βέρντερ, δεν γυρίζω τώρα Ελλάδα"
Κεφάλαιο Σωκράτης. Ευχαριστημένος στην Βέρντερ;Σούπερ. Περνάω πολύ καλά και θα συνεχίσω εδώ τουλάχιστον για έναν ακόμη χρόνο. Εχω προσαρμοστεί, τα πάντα είναι οργανωμένα και στόχος μου είναι να εξελίσσομαι.Κρούσεις από Ελλάδα είχες;Αυτά που διαβάζεις εσύ, αυτά διαβάζω κι εγώ. Τίποτα το χειροπιαστό. Μα έτσι κι αλλιώς, δεν είναι στο πλάνο μου να γυρίσω τώρα. Θέλω όταν το κάνω να μην έχω απωθημένα μέσα μου, ότι δηλαδή μπορού
Keywords
Τυχαία Θέματα