Παράνομη πώληση εισιτηρίων από εταιρεία-συνεργάτη της FIFA

08:25 8/7/2014 - Πηγή: AEK365

Στα πλαίσια των ερευνών για παράνομη πώληση εισιτηρίων του Μουντιάλ, η αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Match Hospitality, η οποία συνεργάζεται με την FIFA.
Πρόκειται για την αποκλειστική εταιρεία παροχής εισιτηρίων VIP της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς επίσης και των εισιτηρίων εισόδου στα γήπεδα, τα αεροπλάνα και στα πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι αρχές συνέλαβαν τον Ρέι Γουίλαν στο πολυτελές ξενοδοχείο Copacabana Palace Hotel εκεί που μένει η πλειοψηφία των επισήμων της FIFA.
Για τον Γουίλαν υπάρχουν υποψίες πως είναι ο εγκέφαλος ενός δικτύου "μαύρης αγοράς" εισιτηρίων του Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή άλλων 11 ανθρώπων μελών μιας διεθνούς συμμορίας. Κατηγορούνται για την παράνομη μεταπώληση εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που είχαν αρχικά χορηγηθεί στους παίκτες. Η αστυνομία αναφέρει ότι η συμμορία κερδίσει χρηματικά ποσά ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων ανά τουρνουά.
Οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράνομη πώληση εισιτηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα