Παράταση για το «κούρεμα» του χρέους

08:41 21/1/2012 - Πηγή: AEK365

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους καθώς οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα μετά την, πάνω από τέσσερις ώρες, παραμονή του προέδρου του IIF, Τσαρλς Νταλάρα, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Λίγο πριν από την 1 τα ξημερώματα, ο κύριος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ενημέρωσε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα Σάββατο ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, επεσήμανε πως εκκρεμούν τεχνικά και νομικά ζητήματα. Ο Τσαρλς Νταλάρα μετά το πέρας των συνομιλιών προέβη στην ακόλουθη δήλωση: " Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι προϋποθέσεις για μια εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών (PSI) αρχίζουν να ‘μπαίνουν σε μια σειρά'. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αδράξουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε μια ιστορική συμφωνία και να συνεισφέρουμε στην οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και συνεπακόλουθα της παγκόσμιας οικονομίας".

Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί καθώς οι χώρες με την υψηλότερη πιστοληπτική αξιολόγηση στην Ευρώπη ζητούν χαμηλότερο μεσοσταθμικό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα, προκειμένου να θεωρηθεί εξασφαλισμένη η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα