Παρουσιάστηκε το Playstation 4, χωρίς να... παρουσιαστεί!

12:44 21/2/2013 - Πηγή: AEK365

Μια μικρή πρώτη γεύση από το Playstation 4 έδωσε χθες η Sony, ωστόσο κανείς δεν είδε την ίδια την κονσόλα! Το μόνο που παρουσιάστηκε ήταν το χειριστήριο, το οποίο ήταν όπως το περιμέναμε.

Η Sony προανήγγειλε ότι η κονσόλα θα κυκλοφορήσει εντός του έτους, χωρίς να δίνει ακριβή ημερομηνία και χωρίς να κάνει λόγο στην... τιμή!

Ο σχεδιασμός της νέας κονσόλας δίνει

βάρος στη συνδεσιμότητα, στοχεύοντας στον μηδενισμό του χρόνου κατεβάσματος και ο χρήστης θα μπορεί να παίζει παιχνίδια, ακόμα και με streaming από το «σύννεφο», ενώ κατεβάζει άλλους τίτλους ή μοιράζεται περιεχόμενο με άλλους χρήστες, ενώ θα έχει ανάλογης καινοτομίας χειριστήριο με πεδίο αφής και κάμερα με ακριβέστερη αίσθηση του βάθους..

Η ίδια η κονσόλα, εκτός από την πρόσβαση στο «Σύννεφο», θα μπορεί να συνδέεται και με άλλες φορητές συσκευές του χρήστη, όπως ταμπλέτες και smartphone, τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν ως δεύτερη οθόνη.

Η μνήμη του επόμενου Playstation θα μετρά 8 GB και θα μπορεί να δίνει άμεση πρόσβαση με streaming σε περιεχόμενο παιχνιδιών του Playstation Vita. Η εξ αποστάσεων χρήση παιχνιδιών θα γίνεται με το νέο χαρακτηριστικό «Remote Play».

Το δίκτυο του Playstation θα επιτρέπει επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες βίντεο και μουσικής της Sony, όπως και (με συνδρομή) στο Netflix, Hulu και το Amazon -αλλά και στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το χειριστήριο της νέας κονσόλας, Dualshock 4, ήταν και το μόνο μέρος του «σώματος» της νέας κονσόλας που εμφανίστηκε στην παρουσίαση της Τετάρτης: Εκτός από την κάμερα ακριβείας, θα έχει και πεδίο αφής και πλήκτρο για άμεσο ανέβασμα στοιχείων στο δίκτυο.

Μάλιστα κατά την παρουσίαση ξεκαθαρίστηκαν κάποια πράγματα από τα πολλά που ακούγονταν, όπως για παράδειγμα ότι στο Playstation 4 δεν θα μπορούν να παίξουν μεταχειρισμένα παιχνίδια κάτι που τελικά βέβαια δεν ισχύει.

Ωστόσο, το Playstation 4 δεν διατηρεί την συμβατότητα προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίζει τα δισκάκια με τα παιχνίδια για το Playstation 3. Παρά το γεγονός, το Playstation 4 θα παίζει παιχνίδια όχι μόνο του Playstation 3, αλλά και του Playstation 2 ακόμα και του πρώτου Playstation του 1995. Μόνο που θα το κάνει μέσω του Playstation Cloud με τεχνολογία streaming για τα παιχνίδια που ανέπτυξε η Gaikai.

Keywords
Τυχαία Θέματα