Πάρτε θέση, ξεκινάει το Τσάμπιονς Λιγκ!

11:37 17/9/2013 - Πηγή: AEK365

1ος ΌΜΙΛΟΣ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ, Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Για πρώτη φορά από το 1985 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα δώσει ευρωπαϊκό παιχνίδι χωρίς τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο υποδεχόμενη την φιλόδοξη Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ο Ντέιβιντ Μόγιες μπορεί να υπολογίζει στον Ρούνεϊ, όχι όμως και στους Τζόουνς, Ράφαελ και Φλέτσερ. Η Λεβερκούζεν μετρά τέσσερις νίκες σε πέντε ματς στην εφετινή Bundesliga με τον Σάμι Χίπια να μην υπολογίζει στον Γκονζάλο Κάστρο.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Γήπεδο: Ανοέτα, Διαιτητής: Οβιντιού Χάτεγκαν (Ρουμανία)

Μετά από μια δεκαετία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να συνδυάσει την επιστροφή της με νίκη κόντρα στην Σαχτάρ Ντόνετσκ που έχει εμπειρία από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.


2ος ΌΜΙΛΟΣ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Γήπεδο: Πάρκεν, Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)

Για δεύτερη σερί σεζόν η Γιουβέντους επισκέπτεται την Δανία για αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμετωπίζοντας αυτή την φορά την Κοπεγχάγη με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στον όμιλο. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν υπολογίζει στους Μαρκίσιο, Πέπε και Κάσερες με τον Αντόνιο Κόντε να ξεκουράζει Βούτσινιτς και Κουαλιαρέλα. Ο προπονητής της Κοπεγχάγης, Σολμπάκεν, μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του με την πρωταθλήτρια Δανίας να αναζητά την πρώτη εντός έδρας νίκη για φέτος

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ-ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Γήπεδο: Αλί Σαμί Γεν, Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπουργκ (Αγγλία)

Την περασμένη σεζόν το 3-2 δεν έφτανε στην Γαλατάσαραϊ για να προκριθεί στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς η Ρεάλ είχε κερδίσει με 3-0 στην Ισπανία αλλά φέτος θα φτάνει και θα περισσεύει στην τουρκική ομάδα προκειμένου να κάνει μια καλή αρχή στον όμιλο. Από την άλλη μεριά, η Ρεάλ Μαδρίτης, στην μετα-Μουρίνιο εποχή, έχει ξανά ως στόχο το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ με τον Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο. Η Γαλατάσαραϊ προέρχεται από τρεις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα με τον Φατίχ Τερίμ να μην υπολογίζει στους Ινάν και Αλτιντόπ. Η Ρεάλ που το Σάββατο έχασε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, δεν υπολογίζει στους Αλόνσο, Κοεντράο, Βαράν, ενώ επιστρέφει ο Αρμπελόα.
Αξίζει να σημειωθεί πως την σεζόν 2001-2002 ο Τερίμ αντικαταστάθηκε στην Μίλαν από τον Αντσελότι.


3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ-ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ
Γήπεδο: Ντα Λουζ, Διαιτητής: Μανουέλ Γκράφε (Γερμανία)

Στο γήπεδο όπου θα φιλοξενηθεί ο εφετινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπενφίκα υποδέχεται την Άντερλεχτ, στον όμιλο του Ολυμπιακού, με στόχο να πάρει από την αρχή προβάδισμα για την κατάληψη, τουλάχιστον, της δεύτερης θέσης. Αρκετά τα προβλήματα για τον Ζόρζε Ζεζούς, καθώς νοκ-άουτ είναι οι Σάλβιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Γκαϊτάν, Σουλεϊμάνι και Σίλβιο, ενώ μικροπροβλήματα είχαν και οι Μάρκοβιτς, Μάτιτς, Σικέιρα και Ένσο Πέρες. Από την άλλη, το άγχος του Ολλανδού προπονητή της Άντερλεχτ, Γιον φαν ντεν Μπρομ, είχε να κάνει με τον Σιλβιό Προτό, αλλά τελικά ο Βέλγος τερματοφύλακας ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Γήπεδο: Allianz Arena, Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με στόχο την νίκη στην προσπάθεια που κάνει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κατακτήσει δυο συνεχόμενες χρονιές το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επιστρέφει στην διοργάνωση με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ να είναι μόνος αμυντικός μέσος, αν ξεπεράσει τον τραυματισμό του, αλλιώς ίσως δούμε σε αυτόν τον ρόλο πάλι τον Φίλιπ Λαμ! Οι Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο Αλκάνταρα και Μάριο Γκέτσε είναι νοκ-άουτ, ενώ για την ομάδα της Μόσχας απουσιάζουν οι Τζαγκόεβ, Τόσιτς, Ράσμους Ελμ, Μάριο Φερνάντες, Μαρκ Γκονσάλες και Ντουμπιά. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες με τον Σλούτσκι να μην υπολογίζει στους Τζαγκόεφ και Τόσιτς.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Γήπεδο: Sady Stadion, Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Η Μάντσεστερ Σίτι φέτος θέλει να περάσει από την φάση των ομίλων και να συνεχίσει στους "16" κάτι που δεν το έχει καταφέρει ως τώρα και για αυτό άλλωστε προσέλαβε και τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο που πέρσι έφτασε την Μάλαγα στην επόμενη φάση. Στην Τσεχία δεν ταξίδεψαν οι Νταβίντ Σίλβα, Κλισί ενώ η συμμετοχή του Κομπανί θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Επίσης η Σίτι θέλει να βελτιώσεις τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς πέρσι δεν πήρε ούτε βαθμό ενώ πρόπερσι μάζεψε μόλις έναν. Όσο για την Βικτόρια Πλζεν είναι αήττητη μετά από 8 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα Τσεχίας με τον Πάβελ Βρμπα να μην υπολογίζει στον πρώτο σκόρερ στην φάση των προκριματικών, τον Μάριαν Τσιζόβσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα