«Πάτησε γκάζι» η Βουλγαρία

23:56 26/3/2014 - Πηγή: AEK365

Η κάτοχος του τίτλου Βουλγαρία, «πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τους δύο πρώτους της πόντους στο 2014 IHF/EHF Women's Challenge Trophy στη Λάρισα.

Οι Βουλγάρες νίκησαν με 24-21 το Ισραήλ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι και έπειτα από ένα αμφίρροπο πρώτο ημίχρονο που βρήκε τις νικήτριες να προηγούνται με μόλις ένα γκολ (10-9) διαφορά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με συμπαγή άμυνα, οι Βουλγάρες μπλόκαραν την επίθεση

του Ισραήλ και απέκτησαν ένα προβάδισμα έξι τερμάτων (16-10) στο 40'.

Παρά μια τελευταία δυναμική προσπάθεια του Ισραήλ, που «έριξε» τη διαφορά στα τρία γκολ (21-18 στο 53:40) οι Βουλγάρες άντεξαν στην πίεση και με ένα σερί 2-0 επανέφεραν τη διαφορά στα πέντε γκολ (24-19 στο 57¨45) και «σφράγισαν» τη νίκη τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ριζίτσα Μπακαζίεβα (Προπονήτρια Βουλγαρίας): «Δυσκολευτήκαμε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο στυλ του Ισραήλ, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Στην Βουλγαρία δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξοδέψουμε χρήματα στο χάντμπολ, για αυτό το να παίζουμε με σε τέτοια τουρνουά με ισοδύναμες ομάδες είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε εμπειρίες και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Η συμμετοχή μας στο IHF/EHF Women's Challenge Trophy τα προηγούμενα χρόνια (σ.σ.: Η Βουλγαρία διοργάνωσε και επικράτησε στην αντίστοιχη διοργάνωση το 2012) μας βοήθησε να «χτίσουμε» μια δυνατή ομάδα στις γυναίκες».

Στανισλάβα Ντιμίτροβα (MVP Βουλγαρίας): «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Κέρδισα αυτό το βραβείο επειδή οι συμπαίκτριές μου έπαιξαν καλά. Πάνω από όλα είμαι χαρούμενη γιατί κερδίσαμε το παιχνίδι.»

Σλόμο Χόφμαν (Προπονητής Ισραήλ): «Ηταν ένα καλό ματς. Η Βουλγαρία είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Εμείς από την άλλη πλευρά έχουμε νέα ομάδα και νέο προπονητή. Ηταν μόλις το πρώτο ματς παιχνίδι και κάναμε πολλά τεχνικά λάθη. Στην συνέχεια πιστεύω θα είμαστε πολύ καλύτεροι».
Γιαρντέν Μπέργκμαν (αρχηγός Ισραήλ): «Πραγματοποιήσαμε ένα κακό παιχνίδι. Το πρόβλημα είναι ότι στο Ισραήλ από 18 έως 21 ετών τα κορίτσια είμαστε στον στρατό, οπότε είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε προπονήσεις και να είμαστε έτοιμες για τέτοια τουρνουά. Στην άμυνα σταθήκαμε καλά, αλλά κάναμε λάθη στην επίθεση. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να βελτιωθούμε».

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΙΣΡΑΗΛ 24-21 (10-9)
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ριζίτσα Μπακαζίεβα): Χρίστοβα Ν., Γκριγκόροβα, Ντιμίτροβα 6, Χρίστοβα Β. 2, Ομορέτζιε 7, Γκοράνοβα, Ντόντσεβα, Κόλεβα 2, Κοβάτσεβα 3, Μιλάνοβα, Τόντεβα, Στεφάνοβα, Γιοσίφοβα 1,Τόνεβα, Κάνεβα 3, Παναγιότοβα.
ΙΣΡΑΗΛ (Σλόμο Χόφμαν): Μπορονόφσκι, Λέβι, Επελμπόιμ, Μπεν Σχοσχάν, Κόχεν 2, Σέγκαλ, Εζραχί, Μπέργκμαν 2, Μαντμόν, Μπεν Γιακόφ, Βακράτ 7, Μπεν Ιτζχάκ, Ιζάκ 6, Τούργκεμαν 4, Αμίνοφ.
Παρατηρητές: Μίγκας (Ελλάδα), Μανσάντο (Ισπανία), δίλεπτα: 7-2, πέναλτι: 3/4-5/6

Keywords
Τυχαία Θέματα