Πέμπτη η Βαμμένου

16:53 30/4/2012 - Πηγή: AEK365

Την 5η θέση στην κατηγορία των +70 κιλών στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο εφήβων/νεανίδων (U17)που φιλοξενήθηκε στο Πιτέστι της Ρουμανίας, κατέκτησε η Φωτεινή Βαμμένου. Ακόμη, ο Ρούντολφ Κουρτίδης κατετάγη 7ος στα -66 κιλά.

Η αθλήτρια του ΣΑΠΚ Νεάπολης, η οποία στις αρχές του μήνα ήταν τρίτη στο διεθνές τουρνουά «Κύπελλο Ηλιάδης», σημείωσε δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες που την έφεραν στο... κατώφλι του χάλκινου μεταλλίου, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να το κατακτήσει. Η Βαμμένου στα προκριματικά ηττήθηκε από την Ναζγκούλ Μαρατόβα (Καζακστάν), όμως στους δύο πρώτους

γύρους των ρεπεσάζ επικράτησε της Καταρίνα Βούκοβιτς (Κροατία) και της Βικτόρια Φίντα (Ρουμανία). Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε από την Βραζιλιάνα Έλεν Φουρτάδο με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην πέμπτη θέση.

Ο Κουρτίδης, στα -66 κιλά (συμμετείχαν συνολικά 32 αθλητές) σημείωσε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες που όμως δεν ήταν αρκετές για να τον φέρουν στο βάθρο των νικητών. Στα προκριματικά επικράτησε του Ρουμάνου Αντρέι Ιουλιάν Μπικάν και του Κροάτη Λόβρο Κόβατς, όμως στα προημιτελικά ηττήθηκε από τον Ντιντάρ Καμζά από το Καζακστάν. Στα ρεπεσάζ επανήλθε στις νίκες, αυτή τη φορά επί του Βραζιλιάνου Ντάβι Λουρέιρο, για να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του μετά την ήττα από τον Ιταλό Ρικάρντο ντε Λούκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα