Πελάτισσα…

00:56 19/1/2012 - Πηγή: AEK365

COPA DEL REY- ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 1-2
Γήπεδο: Σαντιάγκο Μπερναμπέου
Οι δύο καλύτερες ομάδες του κόσμου έδωσαν ακόμη μια απίστευτη ποδοσφαιρική παράσταση, μπροστά 80 χιλιάδες τυχερούς. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-1 τη Ρεάλ, σε ένα ματς καρμπόν του αγώνα πρωταθλήματος, με απίστευτο ρυθμό, ανατροπές, δοκάρια και φάσεις ισάριθμες με όσες έχει μια ολόκληρη αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα. Τυχεροί Ισπανοί...
Πλέον

οι Καταλανοί έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ενώ παραμένουν αήττητοι στο «Μπερναμπέου» από το 2008!
Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ πιο δυνατά στα πρώτα λεπτά και προσπάθησε με το γνωστό της πάσινγκ γκέιμ να ελέγξει το ματς και τα κατάφερε πολύ καλά στ πρώτο 10λεπτο.
Ωστόσο στο 11ο λεπτό η Ρεάλ στην πρώτη της φάση στο ματς κατάφερε να προηγηθεί.
Μετά από φανταστική μακρινή πάσα του Μπενζεμά, ο Ρονάλντο έκανε τρομερό σπριντ στην αντεπίθεση και αφού πέρασε τον Πικέ με δυνατό αριστερό νίκησε τον Πίντο.
Η Μπαρτσελόνα πίεσε και στο 14' ο Κασίγιας αναγκάστηκε σε όμορφη επέμβαση σε σουτ του Ινιέστα. Η Μπαρτσελόνα έφτασε ακόμη πιο κοντά στο γκολ στο 16', καθώς ο Φέμπρεγκας έκανε τη σέντρα, ο Σάντσες έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγιας.
Οι Καταλανοί έσφιξαν κι άλλο τον κλοιό γύρω από τον Κασίγιας κι έχασαν δύο πολύ μεγάλες φάσεις σε 26' και 28' με τους Μέσι και Ινιέστα αντίστοιχα.
Από τη μεριά της η Ρεάλ πέτυχε το γκολ που ήθελε στην κόντρα και πρωταρχικός της στόχος ήταν να το κρατήσει.
Και τα κατάφερε, καθώς από το 35' και μετά, η Μπαρτσελόνα έδειξε δείγματα κόπωσης και οι παίκτες του Μουρίνιο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με 1-0.
Η Μπαρτσελόνα ωστόσο μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και η αντίσταση της Ρεάλ κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά. Κι αυτό γιατί στο 49', ο Τσάβι εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα της Ρεάλ σάστισε και ο Πουγιόλ με απίστευτη κεφαλιά ψαράκι, έκανε το 1-1.
Οι Καταλανοί συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και στο 55ο λεπτό, ο Φαμπρεγκας βρήκε τον Ινιέστα, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κασίγιας, μετά και από παρεμβολή του Ράμος.
Η Ρεάλ βγήκε μπροστά, καθώς το ματ είχε τρελό ρυθμό σε εκείνο το σημείο και είχε κι αυτή δοκάρι στο 58ο λεπτό. ο Άλτιντοπ έκανε όμορφη ενέργεια και σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Μπενζεμά σταμάτησε στο δοκάρι του Πίντο.
Ο ρυθμός έπεσε μετά από το 60' ωστόσο στο 69ο λεπτό η Μπαρτσελόνα είχε ακόμη μια καλή φάση, καθώς ο Μπουσκέτς από κοντά με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ από τη μικρή περιοχή μετά το φάουλ του Τσάβι.
Η πίεση της Μπαρτσελόνα έφερε αποτέλεσμα τελικά στο 78ο λεπτό. Ο Μέσι έκανε πάλι τα μαγικά του, έδωσε στον Αμπιντάλ, ο οποίος ανενόχλητος από κοντά πλάσαρε κι έκανε το 2-1.
Στα τελευταία λεπτά η Ρεάλ κατέρρευσε και η Μπαρτσελόνα έκανε πλάκα παίζοντας πασούλες, που εκνεύρισαν το κοινό της Ρεάλ, αλλά και τυς πάικτες της που έριξαν πού ξύλο στα τελευταία λεπτά.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Άλτιντ
Keywords
Τυχαία Θέματα