Πελέ: Δεν συγκρίνεται μαζί μου ο Ρούνεϊ

14:50 11/11/2011 - Πηγή: AEK365


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πελέ φρόντισε να τραβήξει και πάλι την προσοχή πάνω του με τα όσα είπε για την αδναμία του Μέσι με την Εθνική Αργεντινής, τις ατέλειες του Μαραντόνα, τη σύγκριση του με τον Γουέιν Ρούνεϊ αλλά και για τον Κάρλος Τέβες.

Αναλυτικά, ο παλαίμαχος άσος είπε για την σύγκριση του με τον Γουέιν Ρούνεϊ: " Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ρούνεϊ. Πάντα τα δίνει όλα για την ομάδα. Δεν είναι τόσο παίκτης τεχνικής. Η δύναμή του είναι η καρδιά του. Αλλά δεν γίνεται να συγκριθεί μαζί μου. Εγώ σκόραρα

πάρα πολλά γκολ".

Για την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Λιονέλ Μέσι όταν αγωνίζεται με την φανέλα της Εθνικής Αργεντινής: " Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στις εθνικές ομάδες και κυρίως στα Παγκόσμια Κύπελλα. Ο Λιονέλ Μέσι είναι εξαιρετικός με την Μπαρτσελόνα, αλλά είναι άλλος παίκτης με την Αργεντινή. Ας τον συγκρίνουμε με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Κατέκτησε το Μουντιάλ και έμεινε στην κορυφή για 15 χρόνια. Ήταν πιο ολοκληρωμένος από τον Μέσι. Πριν τον Ζιντάν ήταν οι Γιόχαν Κρόιφ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Μισέλ Πλατινί και Μπόμπι Μουρ. Σπουδαίοι παίκτες που κατέκτησαν το Μουντιάλ, ή έλαμψαν σε αυτό όπως οι Πλατινί και Κρόιφ".

Για τις ατέλειες του Μαραντόνα: " Ο Μαραντόνα είχε μόνο το ένα πόδι καλό. Επίσης δεν ήταν καλός στον αέρα. Αυτό που συνέβη όμως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, κατέστρεψε την εικόνα του. Αποβλήθηκε για ναρκωτικά. Ο Κρόιφ ήταν πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πιο ολοκληρωμένος από τον Μαραντόνα".

Τέλος, ο Πελέ δεν άφησε ασχολίαστα και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τον Κάρλος Τέβες λέγοντας: " Δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχώς μιλάμε μόνο για έναν παίκτη. Οι προπονητές είναι πιο σημαντικοί από τους ποδοσφαιριστές σε ένα σύλλογο. Έτσι πρέπει να είναι και ο παίκτης να ξέρει πώς να συμπεριφέρεται εντός και εκτός γηπέδου. Τα λάθη του τα πληρώνει. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Σέβομαι την πατρίδα μου, την ομάδα μου, τη δουλειά μου".

Keywords
Τυχαία Θέματα