Πέρασε ο Ηρακλής

20:43 31/1/2013 - Πηγή: AEK365

Ένα πραγματικό ντέρμπι έκρυβε η αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών ανάμεσα στον Ναύαρχο Βότση και τον Ηρακλή, με τις «κυανόλευκες» να είναι τελικά οι νικήτριες με 3-1 (25-13, 29-27, 19-25, 25-18) και να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Φιλαθλητικός - Ηρακλής Ιωαννίνων, έχοντας τεράστια

ευκαιρία να φτάσουν στο final four.

Ο Ναύαρχος Βότσης ήταν η τελευταία εκπρόσωπος του Περιφερειακού Πρωταθλήματος και πάλεψε στα ίσια για να συνεχίσει στον θεσμό που από φέτος δίνει την ευκαιρία για διάκριση σε όλους.

Η ομάδα της Καλαμαριάς μπορεί να έχασε εύκολα το πρώτο σετ απέναντι στον πλήρη Ηρακλή, όμως η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Στο δεύτερο σετ, τα κορίτσια του Κώστα Ιωαννίδη, έδειξαν τα... δόντια τους και έφτασαν να προηγούνται 20-13 και 23-19 με την ισοφάριση να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ωστόσο, η εμπειρία του γηραιού ανέτρεψε τα δεδομένα και με μία αντεπίθεση διαρκείας πήρε το προβάδισμα με 23-24, το ματς κύλησε πόντο-πόντο και τελικά οι φιλοξενούμενες έκαναν το 0-2 με 27-29!

Ο Ναύαρχος, όμως, το είχε πια πιστέψει και στο τρίτο σετ έκανε το παιχνίδι του για να μειώσει σε 2-1 (25-19), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Στο τέταρτο σετ, ο Ηρακλής ξαναβρήκε τις δυνάμεις του και κατάφερε να συντηρήσει μια μικρή διαφορά ως το τέλος σφραγίζοντας την πρόκριση και αφήνοντας τον Ναύαρχο με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Στο τέλος του αγώνα, ο τεχνικός του Ηρακλή, Παναγιώτης Καλπάκης, στάθηκε στην πρόκριση της ομάδας του και παράλληλα συνεχάρη τον Ναύαρχο για την αξιόλογη δουλειά που κάνει στο Περιφερειακό: «Αυτού του είδους οι αγώνες απέναντι σε ομάδες άλλων κατηγοριών κρύβουν πάντα δυσκολίες και περίεργες καταστάσεις. Ξεκινήσαμε δυνατά και πήραμε εύκολα το πρώτο σετ, αλλά αυτό εφησύχασε την ομάδα.

Στο δεύτερο σετ, χαλαρώσαμε, βρεθήκαμε επτά πόντους πίσω, αλλά στο τέλος το κερδίσαμε οριακά. Όταν έγινε το 0-2 αρχίσαμε πάλι τα ίδια και ο Ναύαρχος μείωσε. Ευτυχώς, επανήλθαμε, πιέσαμε στο σέρβις και τελειώσαμε το παιχνίδι», όσο για το εάν η ομάδα του υποτίμησε τον αντίπαλο, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας, ο κ. Καλπάκης τόνισε:

«Ποτέ δεν υποτιμάμε κανένα αντίπαλο. Ιδιαίτερα όταν βλέπουμε ομάδες όπως ο Ναύαρχος, φαίνεται ότι γίνεται αξιόλογη δουλειά και στις τοπικές κατηγορίες. Για εμάς ήταν μια μέρα που έπρεπε να υπερασπιστούμε το όνομα του συλλόγου και το κάναμε».

Για την ευκαιρία που έχει η ομάδα του να προκριθεί στο final four, καθώς στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει ομάδα από την Α2, πρόσθεσε: «Σίγουρα πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία να προκριθούμε και θα κάνουμε το παν για να τα καταφέρουμε. Όμως, στο βόλεϊ γυναικών δεν υπάρχουν υποδεέστερες ομάδες, απλά χαμηλότερες κατηγορίες».

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός του Ναυάρχου, Κώστας Ιωαννίδης, δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του: «Κάναμε μία αρκετά καλή, εμφάνιση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα της Α1. Μάλιστα, εάν είχαμε αποφύγει τα λάθη σε κάποια κρίσιμα σημεία του αγώνα, πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τουλάχιστον άλλο ένα σετ και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τάι μπρέικ. Το κακό για εμάς ήταν ότι ο Ηρακλής δεν μας υποτίμησε και έπαιξε με τη βασική ομάδα του. Λίγη τύχη παραπάνω να είχαμε και θα τα καταφέρναμε, όμως, είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου».

Ναύαρχος Βοτσης (Ιωαννίδης): Καραγιαννοπούλου, Τσάγκοβιτς, Λίτσιου, Λυκούδη, Κώστα, Ριζοπούλου, Καψαμπέλη (λ), Δημοπούλου (λ), Μπουκουβάλα, Κίτσου, Κεμεντζετζίδου, Γκολεμά.

Ηρακλής (Καλπάκης): Κυριακίδου, Κωνσταντινίδου Λ. Στράντζαλη, Καραφουλίδου, Κωνσταντινίδου Ε., Βέλλιου, Κελεσίδου (λ), Κράβαρικ, Λεωνιδάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα