Περικοπές 13 δισ. στο ιταλικό δημόσιο

19:17 23/4/2012 - Πηγή: AEK365

Σε συνολικές περικοπές 13 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να προχωρήσει το ιταλικό δημόσιο, ώστε να περιορίσει τις δαπάνες του. Φυσικά ένα μεγάλο μέρος των περικοπών αφορά τις δαπάνες για την μισθοδοσία. Συγκεκριμένα, το 2012 θα πρέπει να περικοπούν δαπάνες 10 δισ. ευρώ και το 2013, άλλα 3 δισεκατομμυρία.

Αυτό επιβεβαίωσε ο Πιέτρο Τζάρντα, υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με το κοινοβούλιο στην Il Messagero. Διευκρίνισε ότι στις κύριες περικοπές συμπεριλαμβάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων από τους οποίους θα εξοικονομηθούν φέτος 1,5 δισ. ευρώ και

οι διάφορες αγορές και

εργολαβίες από τις οποίες θα εξοικονομηθούν δύο δισ. ευρώ.

«Πριν είκοσι χρόνια τα έξοδα του δημοσίου αυξάνονταν κατά 2,5% κάθε χρόνο. Μπορούμε να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις έμαθαν να χειρίζονται καλύτερα την κατάσταση και η ανοδική αυτή πορεία σταμάτησε. Τώρα πρέπει να ξεκινήσει η πραγματική μείωση», επισήμανε ο Τζάρντα.

Ακόμη, σύμφωνα με τον υπουργό θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα δράσης που να καθορίσει λεπτομερώς τι και πώς πρέπει να συνεχίσει να περικόπτεται σε κάθε υπουργείο.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει από τους κόλπους της κυβέρνησης Μόντι, πολλοί υπουργοί «έχουν εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις» προσπαθώντας να προστατέψουν τα κονδύλια που αντιστοιχούν στον τομέα αρμοδιότητάς τους.

Το ιταλικό υπουργείο εσωτερικών, τέλος, με πρωτοβουλία της υπουργού Άννα Μαρία Καντσελιέρι, δημιούργησε ήδη υπηρεσία εσωτερικής αξιολόγησης που θα πρέπει να αποφανθεί, σε ποιους τομείς μπορούν να γίνουν οι πιο αποτελεσματικές μειώσεις δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των συνολικά έξι σωμάτων της ιταλικής αστυνομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα