Περιμένει γκολ κι από άλλους η ΑΕΚ

11:49 20/12/2013 - Πηγή: AEK365

Διαβάστε το αφιέρωμα της εφημερίδας GOAL για τους παίκτες της ΑΕΚ που έχουν σκοράρει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα:

Η ΑΕΚ έχει πετύχει 30 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και το 70% αυτών (δηλαδή τα 21) έχουν επιτευχθεί από τρεις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα τους Αλεσάντρε Ντακόλ (10), Ιβάν Μπρέσεβιτς (6) και Βαγγέλη Πλατέλλα (5).

Τη στιγμή που η Ενωση έχει υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας, επιτίθεται μαζικά, έχοντας απέναντι ομάδες οι οποίες ταμπουρώνονται και δεν ξεμυτίζουν από την περιοχή, το γκολ δεν θα έπρεπε να είναι υπόθεση μόλις τριών ποδοσφαιριστών.

Η ΑΕΚ χρειάζεται γκολ από περισσότερους παίκτες ούτως ώστε να μην εξαρτάται μόνο από την εκτελεστική ικανότητα του Ντακόλ, τις εμπνεύσεις του Πλατέλλα και τα... φεγγάρια του Μπρέσεβιτς. Με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει «killer» στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος θα κάνει γκολ τη μισή ευκαιρία ή θα παίρνει την μπάλα και θα... χαζεύει όλη την άμυνα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αυτοί που χρησιμοποιούνται κατά κόρον (από τη μέση και μπροστά) πρέπει να αναλάβουν δράση και στο σκοράρισμα.

Ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει από παίκτες όπως είναι οι Δημήτρης Ανάκογλου, Δημήτρης Γρόντης και Μιγκέλ Κορδέρο να δώσουν λύσεις στο γκολ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζντράφκο Πόποβιτς, ο οποίος με δεδομένη την πείρα του έπρεπε να έχει ξετινάξει τα δίχτυα σε αυτήν την κατηγορία και όχι να έχει πετύχει τρία γκολ. Η Αλήθεια βέβαια είναι πως με 300 λεπτά περίπου λιγότερα έχει δύο γκολ παραπάνω από τον Γροντή που είναι μακράς ο πιο απογοητευτικός στον τομέα σκοράρισμα από όλους τους μεσοεπιθετικούς της ΑΕΚ.
Αναφερόμαστε σε αυτούς τους τέσσερις, διότι, καθώς έχουν πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, υπάρχουν και μεγαλύτερες απαιτήσεις, την ώρα που για παράδειγμα έχει σκοράρει ο Τσεβάς των 52 λεπτών ή παίκτες που αγωνίζονται στην άμυνα όπως οι Γεωργέας, Σταθάκης και Πεταυράκης.

Τα «κιτρινόμαυρα» γκολ

Ονομα Γκολ Χρόνος συμμ.

Ντακόλ 10 1034'
Μπρέσεβιτς 6 637'
Πλατέλλας 5 765'
Πόποβιτς 3 592'
Γεωργέας 1 959'
Κορδέρο 1 930'
Σταθάκης 1 863'
Γροντής 1 838'
Πεταυράκης 1 815'
Τσεβάς 1 52'

Keywords
Τυχαία Θέματα