Πέθανε ο Τίτο Βιλανόβα

19:28 25/4/2014 - Πηγή: AEK365

Ο Τίτο Βιλανόβα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε πριν από λίγο σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης. Ο Καταλανός τεχνικός "έφυγε" σε ηλικία μόλις 45 ετών δίνοντας τα τελευταία χρόνια με αξιοπρέπεια και δύναμη μια μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τελική η αρρώστια τον νίκησε. Ο Βιλανόβα παρουσίασε επιδείνωση τη Μεγάλη Παρασκευή και εγχειρίστηκε εσπευσμένα. Τελικά ο οργανισμός του δεν άντεξε. Ήταν μέλος της οικογένειας της Μπαρτσελόνα από το 1984.

Διαγνώστηκε με καρκίνο της παρωτίδας, το 2011, όταν και ήταν βοηθός προπονητή του Πεπ

Γκουαρντιόλα στους «μπλαουγκράνα».

Όταν ο Γκουαρντιόλα αποχώρησε το 2012, ανέλαβε την Μπαρτσελόνα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι για μερικούς μήνες μετέβη για θεραπεία στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα στο πρωτάθλημα του 2013, η Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε 100 βαθμούς, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε κάνει η Ρεάλ ένα χρόνο νωρίτερα (2011-12).

Ο Βιλανόβα παραιτήθηκε τον Ιούλιο του 2013, λόγω της κατάστασής του, που χειροτέρευε και αντικαταστάθηκε από τον Αργεντινό Τάτα Μαρτίνο. Η τελευταία φορά που ο Βιλανόβα εθεάθη στο «Καμπ Νου» ήταν στη νίκη των «μπλαουγκράνα» επί της Ρεάλ (2-1), στο "classico" του περασμένου Οκτωβρίου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι "Μπλαουγκράνα" αναφέρουν: "Η Μπαρτσελόνα βιώνει ένα τεράστιο πένθος. Ο Τίτο Βιλανόβα πέθανε στην ηλικία των 45 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη".

Ο Φράνθεσκ «Τίτο» Βιλανόβα (το πλήρες όνομά του: Francesc Vilanova i Bayo) γεννήθηκε στο καταλονικό χωριό Bellcaire στις 17 Σεπτεμβρίου 1969 και αγωνίστηκε από το 1988 έως και το 2002 σε ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2007-08 στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα, πλάι στον Γκουαρδιόλα, στη θέση του βοηθού προπονητή. Τον ακολούθησε στη μετέπειτα πορεία του στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Στις 27 Απριλίου 2012 επιλέχθηκε ως αντικαταστάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Βιλανόβα ήταν παντρεμένος από το 1992 με την Μοντεσεράτ Τσάουρε. Το ζευγάρι είδε δύο παιδιά. Την 20χρονη Καρλότα και τον 17χρονο Άντρια ο οποίος μάλιστα παίζει στα τμήματα υποδομής της Μπαρτσελόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα