Πετυχημένος ο Αντσελότι και με βάση αριθμούς

10:28 26/6/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι από χθες ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και ο ισπανικός Τύπος έσπευσε να καταγράψει με αριθμούς την επιτυχημένη πορεία του Ιταλού τεχνικού στους πάγκους των ομάδων στις οποίες βρέθηκε.
Ο Αντσελότι υπήρξε προπονητής σε Πάρμα, Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι και Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας στο ενεργητικό του 797 παιχνίδια με απολογισμό 456 νίκες, δηλαδή ποσοστό 57.2%. Οι ομάδες του Αντσελότι έχουν ηττηθεί συνολικά 146 φορές, 18.3%, ενώ 195 παιχνίδια έληξαν χωρίς

νικητή.
Όσο για την παραγωγικότητα των ομάδων του Αντσελότι, τα γκολ που σημειώνουν είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που δέχονται δηλαδή 1399 έναντι 708.
Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι αυτό που δείχνει πως η πιο επιτυχημένη παρουσία του Αντσελότι ήταν στην Παρί Σεν Ζερμέν παρόλο που με την Μίλαν κατέκτησε δυο φορές το Τσάμπιονς Λιγκ. Συγκεκριμένα το ποσοστό των νικών του ως τεχνικός της πρωταθλήτριας Γαλλίας φτάνει το 64.5% και ακολουθεί η Τσέλσι με 61.5% με την Μίλαν να είναι 3η με ποσοστό νικών 56.9%.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν την στατιστική απεικόνιση της προπονητικής καριέρας του Αντσελότι όπως την αποτύπωσε ο ισπανικός Τύπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα