Πιο επιθετικός στο δεύτερο ντιμπέιτ απόψε ο Ομπάμα

11:42 15/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η ευκαιρία του Ομπάμα να ισοφαρίσει τον Ρόμνεϊ έρχεται απόψε στο δεύτερο ντιμπέιτ των δυο υποψήφιων για την αμερικανική προεδρία.

Μετά το πρώτο ντιμπέιτ ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ πέρασε μπροστά, έστω και με μικρή διαφορά 2-3 μονάδων φέροντας ένταση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Την Τρίτη διεξάγεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το δεύτερο ντιμπέιτ (αυτή τη φορά και με κοινό) όπου ο Μπαράκ Ομπάμα ευελπιστεί σε μια καλύτερη εμφάνιση

μετά την μέτρια εικόνα του και την αντίστοιχα καλή εικόνα του αντιπάλου του που του έδωσε σημαντική ώθηση.

Ο Ομπάμα με τους συνεργάτες του προσπαθεί να «δουλέψει» ένα περισσότερο επιθετικό στυλ -αυτό που του έλειπε στην πρώτη τηλεαναμέτρηση- και να πιέσει τον Ρόμνεϊ να αναφέρει με περισσότερη σαφήνεια τις θέσεις του. Προσπαθεί τώρα να επανορθώσει για την βιαστική προετοιμασία του πρώτου ντιμπέιτ όταν, λόγω άλλων γεγονότων, οι πρόβες ήταν λιγοστές.

Από την πλευρά του ο Μιτ Ρόμνεϊ θα προσπαθήσει και να διατηρήσει το ίδιο ύφος.

Ταυτόχρονα, και οι δύο εντείνουν την τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια τους κυρίως στις πολιτείες που μπορεί να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, όπως η Φλόριντα (με 29 εκλέκτορες), η Νεβάδα, η Βόρεια Καρολίνα, η Βιρτζίνια και το Ουισκόνσιν.

Πολιτεία-κλειδί για άλλη μια φορά φαίνεται ότι είναι το Οχάιο των 18 εκλεκτόρων: καθώς εκεί ο Ομπάμα προηγείται ελαφρά αλλά σταθερά, ο Ρόμνεϊ πρέπει να κερδίσει σε όλες τις διαφιλονικούμενες όπου όμως οι μετρήσεις για την ώρα δεν μπορούν εύκολα να δώσουν νικητή.

Σε κάθε περίπτωση η οικονομία και η ανεργία είναι το βασικό ζήτημα που απασχολεί τους ψηφοφόρους και κυρίως σε αυτό το δίπολο προσπαθούν να τους πείσουν οι υποψήφιοι.

Οι αναποφάσιστοι παραμένουν η βασική ομάδα στην οποία στοχεύουν Ομπάμα και Ρόμνεϊ αλλά πρέπει να συνυπολογίσουν και τις ψήφους από τα εκατομμύρια των πολιτών που επέλεξαν την πρόωρη ψηφοφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα