Πίρλο: Μας φοβάται η Γερμανία

22:26 26/6/2012 - Πηγή: AEK365

«Είδα τον Χαρτ που ουσιαστικά είχε πέσει ήδη στο έδαφος, οπότε το προσπάθησα. Δεν σκέφτηκα τι μπορεί να συμβεί αν αστοχούσα, ήταν κάτι αυθόρμητο» είπε ο Πίρλο στην συνέντευξη Τύπου. «Ο Χαρτ έδειχνε να έχει έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και σκέφτηκα ότι πρώτο πρέπει να τον ρίξω κάτω».

Οσον αφορά το μετά, ο 33χρονος παραδέχθηκε ότι ήταν αυτό που του άρεσε περισσότερο. «Το πιο ωραίο πράγμα ήταν όταν οι συμπαίκτες μου μου είπαν καλά λόγια για το πέναλτι. Ηταν κάτι εξαιρετικό».

Ο Πίρλο αποκάλυψε ότι πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο Μπουφόν ηρέμησε όλους

τους παίκτες της Ιταλίας. «Ο Τζίτζι να διαβεβαίωσε όλους πριν τα πέναλτι και μας ηρέμησε. Αποδείχθηκε σωστός. Δεν θέλω να το αφιερώσω ούτε στον πρόεδρο της Γιουβέντους, Τζιάνι Ανιέλι, ούτε στον Αντριάνο Γκαλιάνι της Μίλαν αλλά σε όλους τους Ιταλούς. Δεν ήθελα να πάρω εκδίκηση για κανέναν».

Η εμφάνισή στον αγώνα με την Αγγλία του χάρισε τον τίτλο του MVP και σε συνδυασμό με την παρουσία του στην Γιουβέντους και το πρωτάθλημα, πολλοί πλέον λένε ότι θα είναι υποψήφιος για τη Χρυσή Μπάλα. «Οσο υπάρχουν οι Λέο Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι αδύνατο να την κατακτήσεις. Είναι ένα βήμα πάνω απ' όλους και βάζουν 60 γκολ τη σεζόν, οπότε δεν θα απογοητευθώ αν δεν την κερδίσω».

Οι Ατζούρι παίζουν στα ημιτελικά με την Γερμανία την Πέμπτη (28/06) με τα Πάντσερ να έχουν 2 μέρες περισσότερες για ξεκούραση. «Η Γερμανία είναι όλο και καλύτερη και το έδειξε αυτό με τα αποτελέσματά της σε προκριματικά αλλά και στη διοργάνωση. Περιμένω ένα εξαιρετικό αγώνα. Είναι δυνατοί αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Τους μελετήσαμε σήμερα και θα το κάνουμε και τις επόμενες μέρες».

«Τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο; Να βάλουμε ένα γκολ» είπε ο Πίρλο, ο οποίος ήταν μέλος της Ιταλίας που απέκλεισε την Γερμανία στο Mundial του 2006. «Σε σχέση με την Αγγλία, η Γερμανία είναι μία ομάδα που θα βγει να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Μεσούτ Οζίλ είναι ο οργανωτής τους στο κέντρο οπότε θα είναι κοντά σε εμένα στο γήπεδο».

«Ηρθαμε εδώ για να νικήσουμε και η Γερμανία μας φοβάται, αφού μπορούμε να της δημιουργήσουμε προβλήματα. Υπάρχει η ίδια θέληση με το 2006 και η Γερμανία παίζει με τον ίδιο τρόπο, έχει περισσότερους οπαδούς αλλά εμείς στο κέντρο είμαστε όπως η Ισπανία» πρόσθεσε. Για να καταλήξει: «Είμαι σχεδόν στο τέλος της καριέρας μου, οπότε είναι πολύ ικανοποιητικό το να ζω τα συναισθήματα αυτών των αγώνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα