Πλατινί: Συγχαρητήρια σε Γερμανία και Βραζιλία

10:28 15/7/2014 - Πηγή: AEK365

Οι ομάδες της Ευρώπης κατέκτησαν για 3η συνεχόμενη φορά το Μουντιάλ καθώς μετά την Ιταλία το 2006 και την Ισπανία το 2010 ήταν σειρά της Γερμανίας να στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια με τον Μισέλ Πλατινί να δίνει συγχαρητήρια και στους Γερμανούς αλλά και στους Βραζιλιάνους.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τόνισε: "Θα ήθελα να συγχαρώ την Γερμανία για την κατάκτηση μετά από έναν έντονο τελικό στο Μαρακανά κόντρα στην Αργεντινή. Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα,

καθώς η Γερμανία έγινε το πρώτο μέλος της UEFA στην ιστορία που κατακτά το τρόπαιο στη Νότια Αμερική.
Η νίκη στη Βραζιλία σημαίνει πως η UEFA γίνεται η πρώτη Συνομοσπονδία που κερδίζει τρία διαδοχικά Μουντιάλ, με τους Γερμανούς να ακολουθούν την Ιταλία το 2006 και την Ισπανία το 2010.
Δράττομαι επίσης της ευκαιρίας να συγχαρώ τη Βραζιλία που διοργάνωσε ένα εκπληκτικό τουρνουά. Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα ήταν ηλεκτρική, ήταν ένα φανταστικό τουρνουά. Ένα πραγματικό νοτιοαμερικάνικο πάρτι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Όλη η ήπειρος αλλά και η διοργανώτρια χώρα απέδειξαν πως έχουν αστείρευτο πάθος για το ποδόσφαιρο και μπορώ να πω πως ήταν απλά υπέροχο που συμμετείχα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Τώρα το διεθνές ποδόσφαιρο θα κάνει ένα διάλειμμα, αλλά ήδη ανυπομονώ για να δω κάποιες από τις ομάδες μας και πάλι σε δράση για τα προκριματικά του επόμενου EURO, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Γερμανία.
Η διοργάνωση υπόσχεται να είναι εκπληκτική, με το ρεκόρ των 24 ομάδων που θα προκριθούν για το 2016. Ελπίζω να είναι ένα φανταστικό τουρνουά".

Keywords
Τυχαία Θέματα