«Πληρώσαμε την απειρία μας»

16:21 4/1/2013 - Πηγή: AEK365

Στους λόγους που στοίχισαν την ήττα στην Εθνική μας από την Φινλανδία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στάθηκε αμέσως μετά το ματς με τους Φινλανδούς ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Δρίκος. «Σήμερα δείξαμε ένα πρόσωπο από μέτριο ως κακό. Μπορεί από το τρίτο σετ του αγώνα να βελτιωθήκαμε, αλλά κάναμε τόσα πολλά λάθη που δώσαμε την ευκαιρία στην καλύτερη Φινλανδία να κερδίσει δίκαια. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος ως ομάδα, ενώ εμείς πληρώσαμε την απειρία του πρώτου αγώνα σε μία διεθνή διοργάνωση,

αφού κάποια παιδιά έκαναν ντεμπούτο σήμερα».

Για το σημείο που κρίθηκε το ματς: «Πιστεύω ότι το κυρίαρχο λάθος μας ήταν ότι δεν πιστέψαμε στον εαυτό μας, αφού μετά το εύκολο 1-0 δεν ελέγξαμε συναισθηματικά το παιχνίδι και αυτό φάνηκε από την κακή μας ανταπόκριση με τον τρόπο που έγινε και το 2-0. Κλονίστηκε εύκολα η πίστη των παιδιών στις ικανότητές τους και μετά η Φινλανδία έλεγχε το παιχνίδι τακτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι εμείς σε αντίστοιχα λάθη των Φινλανδών δεν είχαμε τα ανάλογα τελειώματα στην επίθεση».

Για το αν ήταν μία ήττα εντός ή εκτός προγράμματος: «Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι αυτή η ομάδα διαθέτει κάποια παιδιά που προέρχονται από παιδικά - εφηβικά τμήματα και κάποια έχουν εμπειρίες μόνο από τοπικά πρωταθλήματα. Δεν με στεναχωρεί η ήττα, όσο η κακή μας αντίδραση. Δεν υπάρχει ήττα εντός ή εκτός προγράμματος. Γενικώς είχαμε μία μέτρια απόδοση και δεν ανταποκριθήκαμε όπως ήθελα και έπρεπε. Αλλά είναι θέμα απειρίας».

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής: «Το παιχνίδι μας μπορεί να μοιάζει επιθετικά μονοδιάστατο, αλλά δεν είναι έτσι. Αναγκαστικά πηγαίνουμε σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας πολλές επιθέσεις στον Τζιουμάκα, αφού έχουμε ένα σχετικό πρόβλημα με απουσίες στην ομάδα».

Για τη συνέχεια με την Ουγγαρία: «Είδαμε την Ουγγαρία στον αγώνα πριν από εμάς κόντρα στην Κροατία. Είναι μία καλή ομάδα που διαθέτει έναν δυνατός διαγώνιο και παίζει ένα αρκετά ελεύθερο παιχνίδι. Θεωρητικά είναι πιο κοντά στον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και στο δικό μας επίπεδο, αλλά το γεγονός ότι παίζει στο γήπεδό της, της δίνει ένα έξτρα κίνητρο. Έκανε την πρώτη νίκη σήμερα και θα θέλει το 2-0 απέναντι στην Ελλάδα για να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης. Εμείς από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε να διορθώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε μέσα σε λίγες ώρες και να προσπαθήσουμε για την πρώτη μας νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα