Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιώργο Αμερικάνο

17:52 8/10/2013 - Πηγή: AEK365

Στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου δόθηκε το τελευταίο αντίο στον τεράστιο Γιώργο Αμερικάνο. Η οικογένεια της ΑΕΚ αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού αποχαιρέτισαν τον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί πάνω απ' όλα είναι η παρουσία εκατοντάδων απλών ανθρώπων που έδωσαν το "παρών" θέλοντας να τιμήσουν τον Αμερικάνο για τα όσα προσέφερε στην Ελλάδα και την Ένωση.

Από την οικογένεια της ΑΕΚ

κοντά στην οικογένεια του "Παγκόσμιου" βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ το "παρών" έδωσαν και οι Νεστορίδης, Στέλιος Μανωλάς, Πανταζής, Σιμυγδαλάς, Κοτσάτος, Ποδάρας, Πάντζας, Ανατολιωτάκης, Σταματιάδης, Καραφέσκος, Κακιούζης, Χατζής και Νίκος Στράτος. Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μετέβη στο κοιμητήριο αμέσως μετά την προπόνηση.

"Παρών" στο τελευταίο αντίο ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Λιάνης και εκπρόσωποι της διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενώ δεν μπορούσε να λείπει και η δήμαρχος Νέας-Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας Ευτυχία Αποστολάκη.

Στεφάνια, μεταξύ άλλων, απέστειλαν η ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Τρόντζος, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χατζής, ο Αδαμίδης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμός Ελλήνων προπονητών. ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Νίκος Γκάλης, ο Ιωνικός Ν.Φ αλλά και η οικογένεια Ψωμιάδη.

Μετά τις 17:00 η σορός του Γιώργου Αμερικάνου μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι του κοιμητηρίου όπου ψάλθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. Στο φέρετρο του βρισκόταν ένα κασκόλ της αγαπημένης του ΑΕΚ και μπροστά από αυτό δύο φωτογραφίες του, η μια με τη φανέλα της Ένωσης. Περίπου στις 17:40 η ακολουθία ολοκληρώθηκε και εν μέσω χειροκροτημάτων ο Γιώργος Αμερικάνος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Ήταν ένας αποχαιρετισμός αντάξιος ενός τεράστιου αθλητή του οποίου τα επιτεύγματα δεν θα ξεχαστούν ποτέ, ενός εξαιρετικού ανθρώπου που όσοι τον γνώρισαν νιώθουν τυχεροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα