Πλώρη για την κορυφή ο Μέσι

10:22 4/4/2012 - Πηγή: AEK365

Με τις δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι κόντρα στην Μίλαν, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 14 γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά τα 51 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.
Πλέον ο Αργεντινός επιθετικός, μόλις 24 ετών, έχει βάλει στόχο να πετύχει άλλα 20 γκολ και να βρεθεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με τον Ραούλ που έχει πετύχει 71 γκολ.
Παράλληλα

με τα δυο χθεσινά τέρματα στο "Καμπ Νου", ο Μέσι ξεπέρασε τον Ανρί στον πίνακα των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αργεντινό φορ να είναι πλέον τρίτος και τον Γάλλο επιθετικό να είναι τέταρτος με 50 γκολ στο ενεργητικό του. Σημειώνεται πως ο βραχυπρόθεσμος στόχος του Μέσι είναι να φτάσει αρχικά τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ που αυτή την στιγμή είναι στην δεύτερη θέση έχοντας σκοράρει 56 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ με Αϊντχοφεν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης.
Επίσης ο Μέσι σημείωσε και ένα ρεκόρ χθες καθώς έφτασε τα 14 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ σε μια σεζόν καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φαν Νίστελροϊ που είχε πετύχει 12 γκολ σε μια σεζόν.
Τέλος με τα δυο χθεσινά τέρματα, ο Μέσι έφτασε τα 60 γκολ στην εφετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της Μπαρτσελόνα έχοντας στο ενεργητικό του και 30 ασίστ.

Οι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης
71 γκολ: Ραούλ Γκονζάλεθ (Ρεάλ Μαδρίτης, Σάλκε)
56 γκολ: Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Αϊντχόφεν, Μάντσεστερ Γ., Ρεάλ Μαδρίτης)
51 γκολ: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
50 γκολ: Τιερί Ανρί (Μονακό, Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα)
48 γκολ: Αντρέι Σεβτσένκο (Ντιναμό Κιέβου, Μίλαν, Τσέλσι)
46 γκολ: Φίλιπο Ιντζάγκι (Γιουβέντους, Μίλαν)
42 γκολ: Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Γιουβέντους)

Keywords
Τυχαία Θέματα