Ποδοσφαιρική «μαγεία» στη Σίφνο

23:43 29/6/2013 - Πηγή: AEK365

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Στο εντυπωσιακό και κατάμεστο από 600 και πλέον άτομα ,γήπεδο της Σίφνου στα Εξαμίλια του Θόλου, η γηπεδούχος ομάδα του Πανσιφνιακού και οι βετεράνοι της ΑΕΚ, προσέφεραν θέαμα... πολλών αστέρων. Το αποδεικνύει και το τελικό 5-5 ,που προέκυψε μετά από χορταστικό και με ανατροπές στο σκορ ποδοσφαιρικό αγώνα.

Όμως η γιορτή στο «πράσινο» ως χαλί αγωνιστικό χώρο του Θόλου, άρχισε πολύ πριν οι αστέρες των δύο ομάδων, φωτίσουν με τιε ενέργειές τους, τον καταγάλανο ουρανό της Σίφνου. Ξεκίνησε

με ένα πολύ όμορφο τελετουργικό, που παρουσίασε με εντυπωσιακό τρόπο ο αντιπρόεδρος του Πανσιφναικού Ανδρέας Καλογήρου. Το τελετουργικό της εισόδου των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, συνοδευόμενες από τα μικρά παιδιά που αγωνίζονται στις Ακαδημίες του Πανσηφναϊκού-τα οποία είχαν ανοίξει με το δικό τους ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ την εκδήλωση-και με τις βραβεύσεις, που ακλούθησαν. Όμως γι αυτές, θα κάνουμε λόγο πιο κάτω, αφού προέχει η ανάδειξη το ποδοσφαιρικού αγώνα ως γεγονός, που από μόνο του είναι αξιομνημόνευτο.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν του Δημήτρη Δημητριάδη, απέδειξαν ως ομάδα ότι είναι πολύ καλή. Και αυτό, δεν πιστοποιείται μόνο από τα πέντε γκολ που σημείωσαν, αλλά και από τον τρόπο, που ήταν «στημένοι» στον αγωνιστικό χώρο. Ομάδα-με νεαρούς μεν ποδοσφαιριστές- που κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, με παιδιά που ήξεραν να κρατάν τις θέσεις τους και με πολλούς από αυτούς να είναι ιδιαίτερα ταλαντούχοι.

Από την άλλη πλευρά οι «κιτρινόμαυροι» άργησαν-όπως είπε χαριτολογώντας ο Στέλιος Σεραφείδης-να μπούνε του στο κλίμα του αγώνα, αφού δεν ήξεραν καλά το χορτάρι! Και δικαιολόγησε τα πέντε γκολ που δέχτηκε, αφού όπως είπε για να έλθει στην Σίφνο, είχε ξυπνήσει από τις 4 τα ξημερώματα και ήταν λίγο κουρασμένος! Ο κυρ Στέλιος Πάντως, στα 78 του χρόνια, «έβγαλε» όλο τον αγώνα ενώ πιστοποιώντας ότι παραμένει «γάτος» έκανε και τρείς εντυπωσιακές επεμβάσεις και καταχειροκρατήθηκε από τους θεατές. Όπως χειροκροτήθηκαν όλοι όσοι ξεδίπλωσαν τις αρετές τους στον αγωνιστικό χώρο.

Γκολ και φάσεις

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους φικοξενούμενους, που είχαν μπει με ...χαλαρότητα. Στο 5' λοιπόν, ο Χρήστος Σαβιολίδης, με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση «άνοιξε» το σκορ μετά από πάσα του αρχηγού και πολύ καλού Αντώνη Ατσόνιου..Ο Μανόλης Παπαδόπουλος, έφτασε ως... τον ουρανό στο20' αξιοποίησε την σέντρα του Λάμπρου Γεωργιάδη και με κεφαλιά ισοφάρισε. Οι άσοι του Πανσιφναιϊκού όμως, παρ ότι οι βετεράνοι της ΑΕΚ είχαν κατοχή της μπάλας, αλλά οι ενέργειές τους, σταματούσαν στους αμυντικούς και τους πολύ καλούς τερματοφύλακες Μάνο Κόμη και Νίκο Καραβο(που τον αντικατέστησε στο 30΄) κατάφεραν σε επτά λεπτά τον απόλυτο αιφνιδιασμό και «εκτόξευσαν» το σκορ στο 4-1! Με τον Σαβιολιδη στο 28΄και τον Συνοδικό στο 32' έκαναν το 3-1, για να «κλείσει» το σκορ του ημιχρόνου πάλι με γκολ του ταλαντούχου Σαβιολίδη στο 35'. Στην επανάληψη οι τεχνικοί της ΑΕΚ Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος «άλλαξαν» το σύστημα. Ο Μανόλης Παπαδόπουλος, πέρασε από κυνηγόςκεντρικός αμυντικός. Ο Γιώργος Κούτουλας, πέρασε αριστερό μπακ και είχε πολύ καλή συνεργασία με τους Μιχάλη Βλάχο και Λάμπρο Γεωργιάδη, ενώ ο Λυσανδρος Γεωργαμλής ως επιτελικός με τον Μιχάλη Πυθαρούλη, από δεξιά «κένταγαν». Πολύτιμη επίσης η βοήθεια από τους Θωμά Λαγινά, Δημήτρη Ζήση και Ανδρέα Καρακίδη. Με τον Τόσκα μείωσε η ΑΕΚ το 42΄ και μετά το γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Καραβάβης στο 44' , άρχισε η ...αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων». Ο Λύσανδρος Γεωργαμλής με δύο σουτ «κεραυνούς» στο 49 και το 59 μείωσε στο 5-4 για να φέρει τον αγώνα «στα ίσα» με εντυπωσιακό γκολ ο Λάμπρος Γεωργιάδης, μετά από μεταβίβαση του Μιχάλη Βλάχου.

Ο διαιτητής Μάκης Φρλαγκος, ήταν στο κλίμα του αγώνα. Όχι όμως ο βοηθός του Νίκος Κακάκης, που κακώς ακύρωσε ως οφ-σαιντ γκολ του Γεωργιάδη στο 73΄και είχε αρκετές λάθος υποδείξεις Ο Λάμπρος Σκανδάλης, ήταν άψογος

ΠΑΝΣΙΦΝΙΑΚΟΣ(Δημήτρης Δημητριάδης) Μ. Κόμης, Α. Χρύσος, Σ.Κορακής, Ν. Γκούμας, Α. Πουρίκας, Δ. Ζασκας, Γ. Χρυσός, Δ. Σταυριανός, Α. Συνοδινός, Α. Ατσόνιος. Χρ.Σαβιολίδης(αρχική ενδεκάδα)Ν Μαυρογιάννης, Λ.Καρύδης, Γ. Γιαρεμές, Δ.Ζαμπέλης, Σίμος Ποδοτατουρου, Ν. κ Ι.Καραβος, Ν.κ. Α.Διαρεμές , Αντι Μονλάϊ, Ν.Μουτσάκης, Α.κ Σ.Συνοδινός, Δ. Ζιώγας, Δ.Καράβης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχάλης Σιμιγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος) Σ Σεραφείδης, Ι.Μουσούρης, Σ.Λέτσας, Α.Τόσκας, Γ Κούτουλας, Μ. Βλάχος, Π. Στυλιανόπουλος, Γ.Καταφεσκος, Λ. Γεωργιαδης, Λ. Γεωργαμλής Μ. Παπαδόπουλος(αρχική ενδεκλαδα)Α.Καρακίδης, Δ.Ζήσης, Θ.Λαγίνας, Μ.Πιθαρούλης, Ν, Σεβαστόπουλος, Αθ, Σαρκλιρης, Αν Αγγελόπουλος και Μ Χατζής

Ο τραυματισμός Δημητριάδη και οι βραβεύσεις

Ο αγώνας πάντως σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Δημήτρη Δημητριάδη, που του «γύρισε» το γόνατο σε κάποια φάση και αποχώρησε! Ισως τον «ματιάσανε» μετά από τα όσα εντυπωσιακά δημιούργησε στο νησί με την «κάθοδο» των βετεράνων της ΑΕΚκαι όχι μόνο. Για την προσφορά του πάντως τιμήθηκε τόσο από τον Πρόεδρο της ΠΕΦΟ Σίφνου Γιάννη Καλογήρου, όσο και τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Λεμονή. Οι τιμητικές πλακέτες ξεκίνησαν από τον πρώτο πολίτη του νησιού Ανδρέα Μπαμπούνη, που τίμησε τον Κώστα Νεστορίδη και έδωσε βιβλίο με την ιστορία της Σίφνου στους Σεραφείδη και Τόσκα, αλλά και την πρόεδρο του Πανσιφναϊκού Ευαγγελία Ατσόνιου. Και τέλος ο άτυχος Δημήτρης Δημητριάδης, με δάκρυα στα μάτια μετά τα συγκινητικά λόγια που είπε γι αυτόν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων της ΑΕΚ, γεμάτος συναίσθημα και συγκίνηση τίμησε τους προπονητές του στην ΑΕΚ Γιώργο Καραφέσκο και Στέλιο Σεραφείδη

Nα σημειωθεί πάντως, ότι το βράδυ σήμερα, ο Δημήτρης Δημητράδης, δεξιώθηκε την αποστολή στην ταβέρνα του δίπλα στο κύμα ενώ ως εκπρόσωπος των Ενωσιτων οπαδών της ΑΕΚ στη Σίφνο, παρέστει ο Χρύσος Παπαδόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα