Ποδόσφαιρο, Eurovision, Lady Gaga και τώρα... Eurovolley!

18:11 20/9/2013 - Πηγή: AEK365

Εμπειρία ζωής για τους φίλους του βόλεϊ χαρακτηρίζει ο διευθυντής διοργάνωσης του Eurovolley τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού στο... ποδοσφαιρικό στάδιο της Κοπεγχάγης, το «Πάρκεν» που θα μετατραπεί σε βολεϊκή αρένα το διήμερο 28-29 Σεπτεμβρίου!

Το «Πάρκεν» το οποίο χρησιμοποιεί η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα και η εθνική της χώρας, ενώ έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς συναυλίες (των Lady Gaga, Justin Bieber,

Coldplay κ.ά.) αλλά και τον διαγωνισμό της Eurovision, θα «μοιραστεί» σε δύο μέρη.

Στο ένα θα στηθεί το γήπεδο βόλεϊ και στο άλλο μισό θα δημιουργεί μια τεράστια fan zone, όπου θα στηθεί... ξέφρενο πάρτι με τους φιλάθλους όλων των χωρών, όπως συμβαίνει σε άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως στα ποδοσφαιρικά Euro, στο Champions League ή ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το διήμερο των τελικών στο "Πάρκεν" έχει σκορπίσει τον ενθουσιασμό σε όλο τον κόσμο του βόλεϊ. Θα είναι εμπειρία ζωής, κάτι απλά κανείς δεν πρέπει να χάσει» δήλωσε ο διευθυντής διοργάνωσης του 2013 VELUX EuroVolley, Μαντς Μπανγκ Άαεν.

Η «μεταμόρφωση» του γηπέδου μόνο εύκολη δεν είναι... Τα πάντα θα ξεκινήσουν με το κλείσιμο της οροφής επιφάνειας 14.000 τετραγωνικών μέτρων και βάρους 500 τόνων! Κι ενώ σε ένα κανονικό γήπεδο βόλεϊ η απόσταση ως την οροφή φτάνει τα 12 μέτρα, στο «Πάρκεν» θα είναι 38 μέτρα(!) δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να βγάζουν άμυνες με άνεση και να κάνουν άλματα στα... ψηλά για τις επιθέσεις τους.
Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί ο φωτισμός και ο ήχος και μετά θα στρωθούν πλάκες δαπέδου που θα καλύψουν 11.000 τετραγωνικά μέτρα γρασιδιού. Στο σημείο που θα μπει το παρκέ, θα υπάρχει ενδιάμεσα στο γρασίδι και στις πλάκες και ξύλο.

Ακολούθως θα τοποθετηθούν οι στυλοβάτες, οι οποίοι θα είναι από ειδικό σίδερο για να αντέξει στη ζέστη, καθώς στο «Πάρκεν» υπάρχει υπόγειο σύστημα θέρμανσης για να κρατά σε καλή θερμοκρασία το γρασίδι ακόμα κι όταν το θερμόμετρο πέφτει πολύ στην περιοχή.

Πάνω από το ξύλο και τις πλάκες δαπέδου θα μπει το παρκέ, ενώ θα υπάρχουν, πέρα από τις εξέδρες για τους θεατές, 500 θέσεις επισήμων και 200 δημοσιογράφων.

«Ο αγωνιστικός χώρος θα είναι πολύ κοντά στις κερκίδες, για να δημιουργηθεί ωραία ατμόσφαιρα και να είναι οι φίλαθλοι κοντά στους... ήρωές τους», εξηγεί ο Μαντς Μπανγκ Άαεν.

Αμέσως μετά τον τελικό και τις απονομές, εκατοντάδες εργάτες θα αναλάβουν να ξανακάνουν το γήπεδο όπως ήταν. Ο «τυφώνας» βόλεϊ θα κρατήσει περίπου για 72 ώρες και έπειτα το «Πάρκεν» θα επιστρέψει στην... κανονική του ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα