Ποινή για Κούλογλου από ΕΣΗΕΑ

18:52 18/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη για δύο πειθαρχικά παραπτώματα, ο εγκαλούμενος συν. Στέλιος Κούλογλου, κρίθηκε ελεγκτέος για αντισυναδελφική συμπεριφορά:

1. Για το πρώτο παράπτωμα ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους3 έναντι 2, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου, η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 3 μηνών.

2. Για το δεύτερο παράπτωμα κατά πλειοψηφία (4-1)πειθαρχικά ελεγκτέος και με ψήφους 4 έναντι 1, επιβλήθηκε στον εγκαλούμενο συν.Στέλιο Κούλογλου,

η επίπληξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας. Η μειοψηφία πρότεινε την απλή επίπληξη.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών συνήλθε σήμερα Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 υπό την προεδρία του προέδρου συν. Γιώργου Κούσουλα και με την παρουσία των τακτικών μελών συν. Ιωάννη Αποστολόπουλου, Μανώλη Καραμπατσάκη, Άρη Καρρέρ, του αναπληρωματικού μέλους Ελένης Ανδριανού, καθώς και της γραμματέως Μαρίας Χριστοφοράτου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση επί της από 11.10.11 αυτεπάγγελτης δίωξης του Συμβουλίουκατά του συν. Στέλιου Κούλογλου.

Το Συμβούλιο έχει την προβλεπόμενη από το άρθρο 18 του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας των Π.Σ. απαρτία, καθώς είναι η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση για το σκοπό αυτό, αφού στην προηγηθείσα από 05.06.12 συνεδρίαση, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη απαρτία.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, παρ. 11 του Καταστατικού, 1 η παράταση στην υπόθεση, δόθηκε στις 20.12.11 και δεύτερη δόθηκε στις 20.03.11.

Το ΠΠΣ είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά του συν. Στέλιου Κούλογλου, με το εξής σκεπτικό:

Ο συν. Στέλιος Κούλογλου δεν επέδειξε την επιβαλλόμενη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους στην ιστοσελίδα " tvxs. gr". Ως ιδιοκτήτης του διαδικτυακού καναλιού, πλήρωνε τους εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, χωρίς ασφαλιστικές κρατήσεις, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι να αναγκάζονται να αυτασφαλίζονται. Απέλυσε με καταχρηστικές και απαράδεκτες διαδικασίες τη δημοσιογράφο Ασπασία Σκαπέρδα στις 17.08.11με e- mail, ενώ αυτή έκανε τις θερινές διακοπές της.

Στη συνέχεια, με δυσφημιστικό του δημοσίευμα στο διαδίκτυο, έγινε αιτία να ακυρωθεί η πρόσληψη της Ασπασίας Σκαπέρδα από το δημοσιογραφικό τμήμα του Αλ Τσαντίρι, όπου είχε κάνει δοκιμαστικό.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α' του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α', β', γ' του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Επίσης, λειτουργώντας καταχρηστικά και απαράδεκτα, χωρίς βάσιμο λόγο, απέλυσε στις 11.07.11 την εργαζόμενη στο ίδιο μέσο Αμαλία Αλτίνου.

Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α' του Καταστατικού και άρθρου 4, παρ. α', β', γ' του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας.

Προδικαστικά το ΠΠΣ, κάλεσε για την παροχή διευκρινίσεων τις δυο απολυμένες.

Η πρώτη συν. Ασπασία Σκαπέρδα, μεταξύ άλλων, κατέθεσε, τα εξής:

«Δούλευα στο " tvxs. gr"από Οκτώβριο του 2010 και απολύθηκα στις 17.08.11. Με απέλυσε με email, ενώ έλειπα μ

Keywords
Τυχαία Θέματα