Ποινική διωξη στην ΕΡΤ λόγω... Τσάμπιονς Λιγκ!

20:47 25/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπονής επενέβει ζητώντας από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, την άσκηση ποινικής δίωξης για κακουργήματα σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ, ύστερα από τις καταγγελίες για το υπέρογκο ποσό που έδωσε η ΕΡΤ για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο κ. Πεπονής νωρίτερα είχε αρνηθεί να αρχειοθετήσει την υπόθεση,

όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, που διενέργησε την έρευνα. Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι οι τέσσερις από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας και συνιστούν μη συνετή διαχείριση της περιουσίας της δημόσιας τηλεόρασης.

Τελικά, η κ. Ράικου άσκησε δίωξη σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του Δ.Σ. Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου προϊσταμένου του αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Η υπόθεση αφορά την προσφορά της ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Τσάμπιονς Λιγκ για την περίοδο 2012-2015. Σύμφωνα με τον κ. Πεπονή, ΣΚΑΪ για την περίοδο αυτή είχε κάνει προσφορά για 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA για 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 για 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ για το απίστευτο ποσό των 10.800.000 ευρώ!

Ο οικονομικός εισαγγελέας τονίζει ότι η προσφορά της ΕΡΤ, ειδικά σε αυτή την «κρίσιμη οικονομική συγκυρία» είχε «κραυγαλέα απόκλιση» από τις υπόλοιπες που υπέβαλλαν τα ιδιωτικά κανάλια και αυτό δείχνει «παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης», τη στιγμή μάλιστα που η διαφημιστική δαπάνη έχει φτάσει στο ναδίρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα