«Προχωράμε στην σταδιακή εξυγίανση των ομάδων»

12:42 23/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η χθεσινή απόφαση της Super League σύμφωνα με την οποία οι ομάδες που δεν θα παίρνουν αδειοδότηση δεν θα υποβιβάζονται αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές, δηλαδή θα φυτοζωούν, κινείται στα πλαίσια της προσπάθειας για σταδιακή εξυγίανση των ομάδων όπως υποστήριξε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της διοργανώτριας Αρχής.

Σε δηλώσεις του στο NOVAΣΠΟΡ FM 94.6, ο Πιέρ Κοσμίδης τόνισε αρχικά για το σκεπτικό των αποφάσεων: "Ήταν μια μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία μιλήσαμε για όλα τα θέματα. Βάλαμε αρκετές διευκρινήσεις

ακριβώς για να μην υπάρχουν προβλήματα. Έπρεπε να σκεφτούμε όλα τα δεδομένα. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση: να προχωρήσουμε στην σταδιακή εξυγίανση των ομάδων ή να τις αφήσουμε να κατρακυλήσουν. Από την πλευρά της Λίγκας θεσπίστηκε ένας κανονισμός που θα φέρνει τις ομάδες σε ένα καθεστώς επιτήρησης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την οικονομία της χώρας".

Σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των αποφάσεων από την ΕΠΟ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Super League δήλωσε: "Εμείς θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα θεσμικό πλαίσιο που θα θέτει κανόνες. Το πώς θα εφαρμοστεί, θα το δούμε".

Με βάση τις αποφάσεις της Super League μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι ακαδημίες των ομάδων με τον Πιερ Κοσμίδη να δηλώνει: "Υπό τις παρούσες συνθήκες, οικονομικές και μη, η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο. Είναι και ένα σημείο που απαιτείται από την UEFA για το οικονομικό fair play. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά σταδιακά. Είναι κάτι που το έχουν αντιληφθεί οι ομάδες και έχουν αρχίσει να δουλεύουν πάνω σε αυτό".

Keywords
Τυχαία Θέματα