Προφυλακιστέα η Βίκυ Σταμάτη

19:27 27/4/2012 - Πηγή: AEK365

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά από την πολύωρη απολογία της στον ανακριτή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη.

Το κατηγορητήριο για την κα Σταμάτη αφορά στον τρόπο με τον οποίο η σύζυγος του πρώην υπουργού απέκτησε το νεοκλασικό επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στην κατοχή της μέσω

της offshore εταιρείας «Nonilis» το 2001 έναντι 1. 100.000 ευρώ, χρήματα που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, αποτελούν προϊόν δωροδοκίας του πρώην υπουργού για την υπογραφή δυο συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Κάτι, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο η Β. Σταμάτη γνώριζε.

Η ίδια σε υπόμνημα που είχε καταθέσει στις εισαγγελείς που είχαν ερευνήσει την υπόθεση Ευγενία Κυβέλου και Ελένη Σίσκου, είχε αναφέρει ότι απέκτησε το σπίτι με νόμιμο τρόπο και συγκεκριμένα με δάνειο 650.000 ευρώ που έλαβε ενώ το υπόλοιπο μέρος του τιμήματος, 450.000 ευρώ, είχε καταβληθεί σε μετρητά στην πωλήτρια εταιρεία σε βάθος χρόνου μιας τριετίας.

Επίσης, είχε επισημάνει πως ο μόνος λόγος που το ακίνητο μεταβιβάστηκε στο όνομά της, ήταν ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου - 25 έτη - «σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δημιουργίας φορολογικών επιβαρύνσεων λόγω κληρονομικών ζητημάτων σε περίπτωση κατά τη οποία εμφανίζονταν ως αγοραστής ο σύζυγός μου»!

Θυμίζουμε ότι χθες κρίθηκε προφυλακιστέα και η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Keywords
Τυχαία Θέματα